Door de corona komen creatieve oplossingen op gang om toch je sport uit te oefenen. Zo zijn de online lessen voor de dansschool ontstaan. Je lessen volgen met een docent, maar dan thuis.

Binnen sporten mag weer na september. Sportscholen hebben het daardoor nu erg moeilijk en willen eigenlijk zo snel mogelijk beginnen, maar we vergeten eigenlijk de dansscholen. Balletschool Anneke Ijpelaar heeft daarom zelf het initiatief genomen om dicht te gaan. “Toen we hoorden dat het RIVM alle sportscholen sloot, hebben we zelf het besluit genomen om ook dicht te gaan”, zeggen Anneke en Anna, eigenaren balletschool Anneke Ijpelaar. “Toen we dicht gingen waren we diep treurig maar toch ook strijdlustig.”

Het besluit was dus al genomen, maar ze moesten nog een plan maken voor de vervallen lessen. “We zijn eerst begonnen met filmpjes van de lessen online zetten en hebben veel contact gehad online”, zegt Anneke.  Dit was nog niet echt doelgericht, maar de tijden zijn gaan veranderen voor Anneke. Het was tijd om interactieve lessen te gebruiken via ZOOM. De testweek is voorbij en het bevalt goed. “Wij kunnen eigenlijk precies zo werken zoals we gewend zijn. Wij staan voor kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Wij kunnen tijdens ZOOM kijken naar onze leerlingen en correcties geven”, zegt Anneke.

Dansleerling Annemiek van der Laan bevestigt dit. “Ik vind dit een geweldige oplossing, zo kan ik toch wekelijks naar mijn eigen dansles”, zegt Annemiek. Zij kan nu vanuit huis, live de danslessen volgen waar zij zich voor heeft ingeschreven. “Het is zeker nog anders dan in de balletschool, je mist een beetje de persoonlijke aandacht en de gezelligheid. Toch ben ik heel erg blij met deze oplossing”, aldus Annemiek.