Lokale omroepen in de problemen door corona

Lokale omroepen in de problemen door corona

Peter in gesprek tijdens het actualiteitenprogramma Oosterhout Vandaag

Nieuws over corona, nieuws over nieuws over corona en dan nu ook nog nieuws over nieuws over corona. Volgt u het nog? Veel media hebben het lastig in deze tijd door de corona. Naast de praktische zaken die bemoeilijkt worden, wacht voor de journalisten ook de lastige taak om een afweging te maken: hoe maken we interessant nieuws buiten corona om? Wij spraken met Peter de Hoogh, voorzitter van de ORTS Oosterhout.

De lokale omroep ORTS heeft een flink programma. Zo hebben ze een radioprogramma dat de hele week draait, een speciale talkshow in de grote bibliotheek en maken ze veel videoreportages. Het hele team telt wel 150 man; van presentatoren tot geluidstechnici en van cameramannen tot floormanagers. Dat de ORTS goed bezig is werd in 2019 door de gemeente Oosterhout nog eens bevestigd met een vaste ondersteuning van 40.000 euro. Toch zijn deze tijden verre van gemakkelijk voor een lokale omroep.

Volgens Peter de Hoogh is het lastig om je werk goed te doen. Omdat je vrijwel nergens heen kan, is het moeilijk om een item te schieten. En dat is als er überhaupt al wat gebeurt: door het coronavirus zijn vrijwel alle evenementen uitgesteld of zelfs gecancelled. Peter:’ Voor een lokale omroep zijn dit soort evenementen juist het belangrijkste. Onze lezers zijn daar juist in geïnteresseerd en het is hoe wij ons kunnen onderscheiden van de grotere media’. De items die nu gemaakt worden gaan vooral over hoe corona dit soort evenementen platlegt. De lezers vinden dit absoluut interessant, maar Peter merkt zelf ook dat het gaat vervelen. ‘Het is nou eenmaal veel leuker om nieuws te maken over wat wel kan dan over wat niet kan’. Toch liggen er ook goede kansen voor het grijpen.

Benieuwd hoe lokale omroepen deze kansen pakken? Luister dan het gehele interview met Peter de Hoogh hieronder!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *