‘’Thuiswerken heeft ook voordelen’’

‘’Thuiswerken heeft ook voordelen’’

Foto: de Vrije Academie ’t Pad.

Door het coronavirus geven veel opleidingen online les. Ook kunstopleidingen gaan hierin mee. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Marjan Raven is directrice van de Vrije Academie ’t Pad. Hier worden kunstzinnige en therapeutische opleidingen gegeven. Ook deze academie moest zich aanpassen en is online gaan lesgeven.

Voor de coronacrisis gaf de opleiding net zoals andere opleidingen les op locatie, maar nu is er veel veranderd. Ondanks een grote verandering ging de omschakeling vrij soepel. Marjan: ‘’Ik zag het aankomen. Ik had al eerder door geruchten gehoord dat de scholen dicht moesten, hierdoor kon ik mijn team op tijd voorbereiden.”

De lessen gaan nu op een andere manier. ‘’We gebruiken vooral veel zoom, maar ook Whatsapp om bijvoorbeeld foto’s te delen. Tot nu toe gaat het goed.’’ Ook zijn er geen problemen ontstaan met de materialen die thuis gebruikt moeten worden: ‘’ ‘’Gelukkig heeft iedereen altijd al zijn eigen materialen. Om de eenvoudige reden, als je eigen materiaal hebt blijft het langer mooier. Dit is nu een enorm voordeel.’’

Marjan ziet ook positieve punten van de online lessen. ‘’Ik zie het ook als een kans, het digitale lesgeven zal nooit helemaal meer weggaan. Het heeft minpunten, maar ook pluspunten. Thuiswerken heeft voordelen, in rust thuis kunnen werken heeft ze ook wat opgeleverd. Natuurlijk missen ze de dynamiek onderling, maar we hebben ook studenten uit België die nu niet meer zover hoeven te reizen. Misschien houden we de digitale lesdagen wel.’’

Verslaggeefster Maud ten Kate spreekt met directrice Marjan Raven over hoe de situatie is bij haar academie.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *