The RadBerries, een coverband uit Hilversum, konden vanwege het coronavirus niet meer oefenen in de oefenruimte en konden het festivalseizoen ook wel vergeten. Bij verzorgingstehuizen konden ze geen bezoekers meer ontvangen en waren de ouderen erg eenzaam. The RadBerries hadden voor deze twee dingen een oplossing bedacht, ze besloten om op afstand op te treden voor verzorgingstehuizen.

Op een zonnige dinsdagmiddag zijn zijn de RadBerries alles aan opzetten in de binnenplaats van verzorgingstehuis de Beukenhof. Steeds meer nieuwsgierige gezichten komen kijken wat er aan de hand is. De bandleden stallen al hun instrumenten neer en zijn met snoeren in de weer. Het geluid wordt getest en uit de boxen galmt de muziek over de binnenplaats heen. Na een halfuur beginnen ze, “Goedemiddag, wij zijn the Radberries, een band uit Hilversum, en wij zijn hier gekomen om vanmiddag voor jullie te spelen” begint de zangeres. Het eerste liedje begint en ze krijgen een daverend applaus.

De ouderen vinden de band erg leuk. Ze mogen al 2 maanden geen bezoek krijgen en dit zorgt toch voor heel wat entertainment. Sven de Kok, de bassist van de RadBerries, ziet dat ze heel erg genieten van de muziek. “Ze krijgen nu natuurlijk helemaal geen bezoek en hebben de hele dag ook niks te doen. Je ziet echt dat dit een uitje voor ze is! De reacties verschillen heel erg. Sommige zijn gewoon vredig aan het luisteren en andere worden heel blij of zelfs emotioneel.” Het grootste verschil met een jonger publiek is volgens de band dat de ouderen er meer van genieten. “Je ziet ze echt genieten, jongeren die vinden het gewoon lekker om met een drankje te dansen op de muziek, en bij ouderen zie je echt dat ze het gewoon heel fijn vinden om naar de muziek te luisteren.

Het was inderdaad een groot succes, het ‘mini-concert’ eindigde met een applaus en ze kregen veel complimentjes. Het was alleen wel een beetje te hard volgens sommige luisteraars.