“Ik ben helemaal geen zoetekauw”

In de supermarkten zijn de bakproducten niet of weinig te verkrijgen, wat aantoont dat de Nederlanders volop aan het bakken zijn. Waar sommigen taarten en cakes uit een pakje maken, maakt Julia Steenkamp alles uit zichzelf. De meest kleurrijke en bijzondere taarten komen voorbij op haar Instagramaccount BakingwithJuul.

Normaal gesproken studeert Julia aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Vanwege het coronavirus is ze op dit moment weer bij haar ouders in Eerbeek waar ze alle tijd en ruimte heeft om te bakken. “De aardbeien drive-in in Uden was ongekend populair. Ik snapte die populariteit niet helemaal. Waarom zou je drie uur in de rij gaan staan voor chocolade aardbeien? Ik ben het zelf gaan proberen en dat ging eigenlijk heel goed.” Julia zette foto’s van de aardbeien online op haar Instagram en daar kwamen veel reacties op. Later volgde het recept en dat werd zelfs overgenomen op de Facebookpagina van FUNX (Nederlands radiostation).

“Ik wilde een soort high-tea boxen gaan maken zodat mensen thuis tóch konden genieten van iets lekkers. Daar zaten dan bijvoorbeeld chocolade aardbeien in, maar ook verschillende stukken taart en brownie. De boxen waren elke keer binnen korte tijd uitverkocht en mensen uit het hele land kwamen ervoor langs.” De boxen hebben voor veel verzoeken voor het maken van taarten gezorgd.
Het meest bijzondere verzoek wat Julia tot nu toe heeft gekregen is het maken van een bruidstaart voor iemand uit Friesland. “De bruiloft ging helaas niet door in verband met het coronavirus, maar hopelijk mag ik later alsnog de bruidstaart maken.”

Ondanks de vele zoetigheden die Julia maakt, is ze zelf helemaal geen zoetekauw. “Ik ben vooral iemand die van hartige dingen houdt. Misschien dat BakingwithJuul binnenkort ook wat meer de hartige kant op gaat. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.”

Op de Instagrampagina van BakingwithJuul staan diverse recepten om zelf de lekkerste Nutella donut balls, Maestro burgers, Mojito cupcakes, chocolade aardbeien én taarten te maken.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *