“Nu is het mijn tijd, ik ga afvallen”

“Nu is het mijn tijd, ik ga afvallen”

We snoepen wat af gedurende de quarantaine. Uit onderzoek van Happy Weight blijkt dat bijna de helft van de volwassenen dikker is geworden. We eten meer en we bewegen minder. New Fysic is een van de bekendste afslankmethodes van Nederland. Op welke manier ervaren zij voordelen van corona?

New Fysic is een combinatie van drie pijlers: personal coaching, persoonlijk voedingsplan en supplementen. Wat het beste bij iemand past is afhankelijk van de persoon. Er wordt daarom bij de start een uitgebreide intake gedaan, lengte, omvang, botstructuur, spiermassa, alles telt mee. Vervolgens maak je samen een plan om zo snel mogelijk je persoonlijke afvaldoel te behalen.

Wanneer het coronavirus in Nederland de kop op stak kwam ook New Fysic in een moeilijk parket. Officieel hoefde de vestigingen niet dicht, omdat zij geschaald worden onder kledingwinkels. Toch besloot New Fysic Oegstgeest te sluiten. “We zijn twee weken dicht geweest, omdat ik zelf ook ziek was. Ik wist niet of het corona was, dus ik besloot uit voorzorg de winkel twee weken te sluiten. Toen ik weer beter was ben ik naar de vestiging gegaan en heb ik iedereen gebeld. Klanten konden de producten bestellen via e-mail met een betalingslink en het hoofdkantoor heeft de producten opgestuurd.”, vertelt Ayla Kroet, vestigingsmanager New Fysic Oegstgeest.

New Fysic Oegstgeest lag drie tot vier weken stil, daarna kwamen de mensen mondjesmaat weer binnendruppelen. “Eerst kwamen de mensen nog met mondkapjes en handschoentjes, maar dat neemt langzaam af, de ergste angst is eruit. Om aan de regels te voldoen heb ik de weegschaal op anderhalve meter staan, een spatscherm bij de toonbank gezet en er staat overal handgel.”

Sporten is op dit moment een hot-item in de media en mensen bestellen fitnessapparaten voor thuis. Bij de Nederlanders is er een behoefte om iets aan de gezondheid te doen. “Aan de ene kant realiseren mensen zich: ik ben meer kwetsbaar als ik overgewicht heb en aan de andere kant door het thuis zitten, zitten er een aantal snackkilo’s aan. We verwachten dat we een piek gaan krijgen in juni en juli.”

“Normaliter was de piek bij New Fysic altijd al rond april/mei, omdat mensen denken: fuck, ik moet weer het strand op! Maar mensen dachten in deze periode, we gaan toch niet met vakantie, laat maar… Het lijkt erop dat de piek zich verplaatst heeft.”

Door de populariteit van het sporten wil New Fysic zich zeker nog meer op de kaart zetten. “Het promoten zit wel in de planning, maar we willen ook heel erg oppassen dat we niet het imago krijgen van een soort lijkenpikkergedrag. Aan de ene kant liggen er allemaal mensen te sterven op de IC, dan gaan wij een campagne voeren: Wil jij wel gezond zijn? Dat kan natuurlijk niet, daar moeten we heel erg mee-opletten. Je kan absoluut wel de insinuatie maken van zorg goed voor je lijf, want dan blijf je langer gezond, maar ik denk dat je weg moet blijven van de koppeling met corona. Dat vinden mensen gewoon niet zo chique. “

“Ook hebben we allerlei acties dat je kan starten en later kan betalen, omdat mensen financieel niet lekker zitten. We kijken wat er actueel is en hoe we daarop in kunnen spelen”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *