Sinds midden maart ziet het leven er voor iedereen heel anders uit. Het wordt ook wel ‘het nieuwe normaal’ genoemd. Overal anderhalve meter, thuis werken en de horeca dicht. Vooral voor jongeren en jongvolwassenen was dit een grote verandering. Ze konden hun vrienden niet meer zien en thuis studeren vonden sommige maar moeilijk. Waar de een zat te wachten tot de terrassen weer open gingen, ging de ander nieuwe hobby’s ontwikkelen.  

 1 juni was het zover, de horeca ging weer open. De horeca was erg blij dat ze weer aan het werk konden, maar ook de gasten waren er blij mee. “Om 12 uur zaten we hier al in het zonnetje voor ons eerste biertje. Er werd zelfs geklapt toen het eerste biertje op tafel aankwam.” Het terras is uitgebreid en je mag met maximaal 4 personen aan een tafel zitten. Tussen de tafels zit gele tape op de vloer, zodat mensen voldoende afstand kunnen bewaren.

Ik maakte op 1 juni een vlog, waarin ik ging kijken naar de hobby’s die door jongeren waren ontstaan sinds half maart, en waarin ik ging kijken hoe het allemaal verliep op het terras. Veel plezier met kijken!