Restaurants en terrassen zijn vanaf 1 juni weer geopend. Voor veel Nederlanders is dit een mooie tussenstap, mensen kunnen weer naar een terras om met elkaar af te spreken om iets te drinken of eten. Het naleven van de 1,5 meter regel is iets waar hierbij strikt aan gehouden moet worden. Daarnaast worden er controles voor de deur gehouden bij restaurants om te verzekeren dat niemand is aangestoken met het virus. Maar hoe waterdicht zijn deze testen en hoe kunnen andere regels nageleefd worden?

Loek Nijhoff heeft zelf op 1 juni ook een restaurant bezocht en geeft hier zijn inzichten op: ”Je merkt een groot verschil tussen mensen, sommige leven de regels netjes na maar andere doen net alsof het virus niet bestaat. Daarnaast is het ook aan restaurants om te zorgen dat alles veilig verloopt, bij het terras waar ik zat werd hier bijvoorbeeld niet zo nauw op gelet.”

Het doel van de maatregelen is, zoals op de site van Horeca-Nederland vermeld wordt, om dagjesmensen voorlopig nog wel op afstand te houden. Dit met als doel om drukte te voorkomen. Het is voor Nederland erg belangrijk om deze maatregelen dan ook zo goed mogelijk na te leven, de woordvoerder van Koninklijk Horeca Nederland meldt dat dit vooral met de solidariteit van ondernemers en bezoekers hier van groot belang is: ”Als je op het terras zit er er gaat iets niet goed, kun je natuurlijk altijd de horecaondernemer of iemand van het personeel waarschuwen

Boetes

Daarnaast kan je als klant van een restaurant een boete ontvangen wanneer je je niet aan de regels houdt, deze boete kan oplopen tot 400 euro. Voor horecaondernemers is het van nog groter belang om alle maatregelen na te leven, wanneer dit niet gedaan wordt en de eigenaar van een restaurant hier geen zicht op houdt, kan een boete uitgedeeld worden tot 4000 euro.