Sporten tijdens de coronacrisis: we gaan er allemaal anders mee om. Nu alle sportverenigingen en fitnessclubs sinds 16 maart dicht zijn, voeren sommige Nederlanders al weken niks uit, terwijl anderen plots fanatieker zijn dan ooit. Hoe kan je het best blijven sporten tijdens quarantaine? En hoe houden we ons zelf gemotiveerd?

Nannique Spiek van achttien is veel bezig met een gezonde levensstijl en sport elke dag fanatiek. Ze heeft haar eigen blog ‘It’s about health’ waarop ze veel recepten en gezonde inspiratie deelt en daarnaast post ze dagelijks inspiratie op haar Instagram pagina. “Ik ben sinds mijn elfde fanatiek gaan sporten en vind het erg belangrijk om gezond te leven. In de zomer van 2017 ben ik mijn blog begonnen met het doel om mensen te inspireren en om gezonde recepten te delen”, aldus Nannique.

Voor de coronacrisis gaf Nannique ook bootcamplessen, maar dat is tijdelijk stopgezet vanwege de maatregelen. “Voor mij is er niet heel veel veranderd sinds de coronacrisis en de daarbij komende maatregelen. Ik sport namelijk vaak zelf. Ik wandel, ik fiets en ik ging sowieso niet echt naar een sportschool. De enige verandering is dat ik dus tijdelijk geen bootcamplessen kan geven en dat is wel jammer.” Nannique blijft tijdens deze quarantaine elke dag door sporten. “Ik blijf gemotiveerd omdat ik gewoon doe wat ik leuk vind. Ik hou van wandelen en van fietsen en ga elke dag de deur uit. Of ik tips heb voor mensen om gemotiveerd te blijven? Koop nieuwe sportkleding! Dan wil je die sowieso aan doen en gaat het sporten makkelijker. Ook raad ik het aan om ’s ochtends vroeg al te sporten”, aldus Nannique.

Naast mensen die altijd al gemotiveerd waren om veel te sporten zijn er ook mensen die juist sinds quarantaine ineens fanatiek zijn gaan sporten. Zo ook Feline van der Does van negentien. “Ik sportte vroeger nooit echt veel, misschien ging ik eens in de twee weken naar de sportschool maar dat was het dan ook wel. Sinds deze quarantaine sport ik veel vaker, omdat het makkelijk en even snel kan. Op YouTube staan duizenden workouts die je gratis kan doen op een matje in je tuin en je kan daarna gelijk onder je eigen douche stappen.”

De coronacrisis heeft dus in zekere zin een positieve invloed op de hoeveelheid die Feline sport. “Ik zou het anderen echt aanraden om ook meer te sporten tijdens quarantaine, zo blijf je lekker fit. Zoek op YouTube goede workouts, er staan zelfs allemaal sportschema’s gratis op internet en het is superleuk om te doen. Daarnaast kan je als je klaar bent lekker onder je eigen douche stappen, dus eigenlijk heb je geen excuus om het niet te doen”, aldus Feline.