Ik probeer: Yoga

Ik probeer: Yoga

In de Talkshow ‘Lekker Los’ worden verschillende nieuwe hobby’s, die tijdens quarantaine zijn ontstaan belicht. Daarnaast proberen een aantal mensen achter de schermen bijzondere hobby’s uit voor de rubriek ‘Ik probeer’. Voor dit item heb ik voor het eerst yoga (voor gevorderden) geprobeerd en het vastgelegd. Voordat ik begon met uitproberen heb ik eerst met Christel Willems gepraat, die meer van yoga af weet.

Christel Willems is de eigenaar van Personal Sports Brummen en geeft meerdere groepslessen, waaronder ook yoga. “Yoga laat je tot rust komen en brengt je echt dichter bij jezelf. Naast alle drukte, hectiek en ADHD geeft yoga je echt rust. Ik vind het prachtig om te zien dat ik tijdens mijn yogalessen mensen die rust kan geven. Daar doe ik het echt voor”, aldus Christel. Christel geeft al drie jaar yogalessen en blijft het met plezier doen.

Voordat ik zelf yoga heb geprobeerd heeft Christel me nog een tip meegegeven. “Je moet jezelf niet pushen en geen dingen gaan doen wat je lichaam misschien helemaal niet aan kan. Maak er geen stresstoestand van, want het is juist bedoelt om je lijf en je geest tot elkaar te laten komen. Blijf in de kracht van je lijf, let op je ademhaling en blijf echt in je eigen kracht zitten. Dan komt er een flow. Als je dingen maar half gaat doen, of jezelf gaat pushen, dan heeft de hele les geen zin.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *