Al voor een paar maandenlang is het sociale contact van de meeste mensen beperkt. Dagen worden gevuld met thuiswerken en online lessen en verlangend denken we terug aan de momenten waar we meer van hadden moeten genieten. Bij sommige mensen slaat de verveling al snel toe, terwijl anderen ineens op allemaal creatieve ideeën komen om de dagen wat leuker door te komen. We vroegen mensen via sociale media door de sturen wat het gekste, leukste of nieuwste is wat ze hebben gedaan tijdens quarantaine.

Bas (49) heeft tijdens zijn tijd in quarantaine een bijzonder groot project uitgevoerd. Hij heeft namelijk zelf een garage gebouwd naast zijn huis. Momenteel is die af en hij is bijzonder blij met het eindresultaat. “Ik ben er erg lang mee bezig geweest en het was fijn dat ik tijdens deze rare tijd iets had om aan te werken. Ik ga nu op zoek naar een ander project om mezelf bezig te houden!” Naast bouwprojecten is Bas tijdens de corona tijd ook fanatiek gaan badmintonnen met zijn zoon.

Gerry (87) is fanatiek bezig met het onderhouden van haar tuin. Daarnaast zorgt ze erg goed voor zichzelf in deze tijden en leeft ze gezond. Ook maakt ze soms mondkapjes met haar naaimachine en tot slot fietst ze erg veel op haar nieuwe hometrainer.

Er zijn meer mensen die net zoals Gerry mondkapjes hebben gemaakt, zo ook Ineke (73). Ineke heeft in de quarantainetijd al wel meer dan dertig mondkapjes zelf genaaid met haar naaimachine. “Het is een leuk, maar ook nuttig projectje in deze rara tijden. Ik heb al veel mondkapjes gemaakt voor mensen in mijn omgeving en maak ze van vrolijke stofjes.”

Lisanne (20) is dagelijks gaan hoelahoepen omdat het goed voor je conditie zou zijn. Ze doet het elke dag voor een paar minuutjes en vind het leuk om te doen. “Vooral in deze tijd is het extra belangrijk om goed met je gezondheid bezig te zijn vind ik, daarnaast is hoelahoepen leuk om te doen!”

Iedereen heeft wel iets anders nieuws of geks gedaan tijdens deze quarantainetijd. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen, iedereen kan. Iet wachten om weer vrij te zijn en weer te kunnen doen en laten wat ze willen.