Puppy’s in overvloed tijdens corona

Puppy’s in overvloed tijdens corona

Puppycursus door hondenschool Elaska in volle gang

Waarschijnlijk ken je wel iemand die tijdens de coronatijd een puppy heeft gekocht, of heb je dat zelf gedaan,  want het Landelijke Informatiecentrum Gezelschapsdieren zag een grote stijging van geadopteerde dieren tijdens de coronacrisis. Dat meldt de NOS.

Het aantal mensen dat een hond neemt tijdens de coronacrisis is erg gegroeid. Het LICG waarschuwt dat het kopen van een hond geen impuls aankoop moet zijn. Er moet goed nagedacht worden over het nemen van een hond, want het is een grote verantwoordelijkheid. Bianca en Frank Verheyen zien dit ook bij hun hondenschool Elaska, waarbij het aantal pups wat is aangemeld en meedoet met de puppycursus is verdubbeld: ‘We moeten natuurlijk wel goed afstand houden van elkaar, dus wij doen de cursus nu in twee groepen. Een groot aantal pups is juist goed voor ze, dan leren ze goed om te gaan met andere honden,’ zegt Bianca.

De Dierenbescherming meldt ook dat in de 28 asiels die de stichting onder haar hoede heeft het aantal geadopteerde honden is toegenomen. Van de 600 dieren die in de asiels zaten voor de coronacrisis, is zo’n één derde geadopteerd.

Het is niet per se duidelijk of de puppy’s allemaal het gevolg zijn van een impuls aankoop. Het is nu net zomer en de zomervakantie is een populaire periode om een hond te nemen, omdat er dan overwegend meer tijd is om de puppy goed op te voeden. Hetzelfde geldt voor andere soorten dieren. Ook is het niet zeker of al deze kersverse baasjes voor de eerste keer een hond hebben genomen of die al eerder de eigenaar zijn geweest van een hond.

Deze puppy’s moeten natuurlijk wel goed worden opgevoed en moeten ook vaak wennen aan de nieuwe situatie waarin ze terecht komen. Een puppycursus is daarvoor een goede uitkomst, de baasjes kunnen de jonge honden alle manieren aanleren. Zitten daar nog haken en ogen aan tijdens deze coronatijd? En hoe laat je een hond wennen na een lange tijd veel met ze samen te zijn tijdens quarantaine? Ik ging langs bij een puppycursus.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *