Dagjewellness verhoogt boekingskosten met meer dan 100%

Dagjewellness verhoogt boekingskosten met meer dan 100%

Mees van Peppen die zich klaar maakt voor een dagje sauna

Dagjewellness dat valt onder het bedrijf Veluwsebron B.v verkoopt vouchers die je kan inleveren voor een lekker dagje genieten in de sauna, maar het addertje onder het gras zijn boekingskosten die van 5 euro naar 17,95 zijn verhoogd door de coronacrisis, maar mag dit eigenlijk wel?

Veluwsebron is een overkoepelende organisatie waar 8 verschillende sauna resorts bij staan aan gesloten, de vouchers van dagjewellness staan ook bij deze sauna’s aangesloten. De sauna’s waar je de zogeheten sauna bonnen kan inleveren staan door heel Nederland en er is dus keus genoeg, maar nu komen er ineens niet opgegeven kosten om de hoek kijken.  Mees van Peppen is een van de gedupeerden en deed zijn verhaal bij redacteur Jeroen Langeveld. Hij zocht uit of dit wettelijk wel mag. De overheid instantie ACM Consuwijzer weet alles van de wetgeving rondom consumenten recht en is er voor de consumenten in de samenleving tegenover bedrijven. ACM geeft eigenlijk advies aan de consument vanuit de overheid en is dus om deze reden een overheidsinstantie. Ook kan je als consument een melding bij het ACM doen, bijvoorbeeld als een onderneming iets doet dat wettelijk niet mag. Het ACM kan dan actie ondernemen tegen bedrijven en of branches die de wet overtreden. Dit gebeurt eigenlijk alleen als ACM de schade voor de consument heel groot acht; er worden dan boetes uitgedeeld als het desbetreffende bedrijf zijn fouten niet aanpast zodat zij zich weer aan de wet houdt.  Het advies is hierbij ook nog onafhankelijk en gratis.

Klik hier voor meer informatie over ACM Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/over-acm-consuwijzer

Medewerker Bruno zoekt samen met onze redacteur uit of het verhogen van boekingskosten na aankoop van een voucher wettelijk wel mag.

Helaas wilde dagjewellness zelf geen weerwoord geven op het verhogen van de boekingskosten. Hun reactie: “Wekelijks krijgen wij vele aanvragen waardoor wij helaas niet overal op in kunnen gaan”.

               https://youtu.be/iznFdYW9Vgg             

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *