Uitdagende opening volleybalvereniging Van Slag

Foto: Heleen Fuhri Snethlage

UTRECHT – Nadat verschillende zaalsporten voor een lange tijd niet door zijn gegaan door het coronavirus, heeft volleybalvereniging Van Slag er enorm veel zin in om weer haar deuren voor de leden te openen. Gelukkig is het afgelopen zomer vaak lekker warm geweest waardoor er wel buiten is gevolleybald. Toch keek de vereniging uit naar die eerste week in september dat er weer voor het eerst in de zaal gespeeld mocht worden. Het begon met het zogeheten indelingstoernooi voor de nieuwe leden die nog in een team geplaatst moesten worden naar hun niveau. Vervolgens hebben afgelopen dinsdag op 8 september ook weer de spelers mogen spelen die al wel lid waren. De nieuwe voorzitter van het huidige kandidaatsbestuur van Van Slag, Sander Paulus, vertelt over hoe deze dagen zijn gegaan en hoe hij het aankomende seizoen voor zich ziet.

Er zullen nog twee andere toernooidagen plaatsvinden waarna de teams eindelijk weer kunnen strijden voor de meeste punten in een wedstrijd. Om deze wedstrijden, en toernooien, mogelijk te maken zijn er wel een paar aanpassingen geweest in de zalen om dit zo coronaproof te houden.

De vereniging houdt zich niet alleen streng aan de maatregelen van het RIVM maar ook van de regels die zijn opgesteld door het Nederlands Volleybalbond (NeVoBo). Daarnaast heeft sportcentrum Olympos, waar Van Slag de zalen huurt om te volleyaballen, voor mensen gezorgd die iedereen die op Olympos rondloopt, aanspreken indien zij niet (genoeg) de regels naleven. Deze worden ook wel de ‘coronaverantwoordelijken’ genoemd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *