Toename van mensen met thuiswerklachten sinds begin Coronacrisis

Toename van mensen met thuiswerklachten sinds begin Coronacrisis

Foto: fysiotherapeut Jan Willem van der Windt, Beeld: Frans van der Vlis

Rotterdam – Sinds het begin van de coronacrisis wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Mensen die vooral beeldschermwerk hebben doen dit nu al een half jaar, maar dat begint z’n tol te eisen. Veel mensen hebben hun thuiswerkplek niet goed op orde.

De overkoepelende organisatie van fysiotherapeuten KNGF ziet een toename aan thuiswerkklachten en dan met name beeldschermklachten. Het gaat hier dan vooral om pijn in de hand, arm, schouders en onderrug. Ook bij studenten is dit een veel voorkomende klacht. De overgang van collegebanken naar de eettafel stoel is geen positieve verandering.

Fysiotherapeut Jan Willem van der Windt moest aan het begin van de crisis zijn praktijk tijdelijk sluiten en mocht na een korte periode weer open en langzaam opschalen met het aantal klanten voor een fysieke afspraak. Geleidelijk aan werd het steeds drukker in zijn praktijk, waarbij het aantal mensen met klachten ontstaan door thuiswerken groter werd. Nu heeft hij het zelfs drukker dan voorheen. Jan Willem vindt dat de thuiswerkenden en studenten meer aandacht moeten besteden aan hun thuiswerkplek en meer moeten bewegen tussen het werken of leren door.

Bekijk het fragment waarin studente Laura vertelt over haar rugpijn sinds dat zij thuis studeert en fysiotherapeut Jan Willem tips geeft voor een goede thuiswerkplek:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *