De kerstshows staan al voor de deur

Bron: Geerte Vierwind

DUIVEN- De zomer is net voorbij en dan staat de kerst al weer voor de deur. De pepernoten en oliebollenkramen zijn al weer te zien. Ook de kerstshows bij verschillende tuincentra in Nederland worden opgebouwd. De Intratuin in Duiven heeft een van de grootste kerstshows van alle Intratuinen in Nederland. Hier hebben ze de kerstshow al bijna op zijn poten staan. 

In de kerstperiode trekt het tuincentrum in Duiven iets meer dan een half miljoen bezoekers. Waar die bezoekers dan allemaal vandaan komen ‘is heel verschillend’, vertelt Gerard Niesink de bedrijfsleider en mede-coördinator van de kerstshow Intratuin Duiven. Omdat de Gelderse plaats dicht aan de Duitse grens ligt komen hier dus niet alleen Nederlanders op af, maar ook Duitsers. Rond de kerstperiode worden er ook busreizen naar dit tuincentrum georganiseerd. Veel mensen willen deze grootste kerstshow komen bewonderen.

Wel zal deze kerstshow er dit jaar anders uit gaan zien in verband met het coronavirus. Zo is er dit jaar geen draaimolen voor de kinderen. Niesink hoopt dat de bezoekers hun ‘gezond verstand gebruiken en voldoende afstand houden’. Zo kan de show voor iedereen gewoon door gaan.

In de decembermaand wordt er al een start gemaakt voor de kerstshow van het jaar daarop. Kortom, de tuincentra zijn met het opzetten van een kerstshow een jaar lang bezig, er komt heel wat bij kijken. Ook bij deze show waren de tekeningen in april al af. Hoe gaat het bouwen van zo’n grote show nou in zijn werk? Hoe staan de gezellige kersthuisjes er dit jaar weer bij? En kunnen we dit jaar weer een nieuwe verassing verwachten? Reporter Geerte Vierwind ging dus langs bij een van de grootste kerstshows die Nederland telt, namelijk bij de Intratuin in Duiven.

Weten waarom de kerstshows er elk jaar weer zo vroeg staan? Lees dan het artikel van mijn collega Isa Du Puy

svjmedia.nl/younews2/4010/kerst-in-de-herfst/

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *