De hulp die Nederland kan gebruiken

De hulp die Nederland kan gebruiken

Inmiddels gaat het relatief goed met het aantal coronabesmettingen in Italië. Het tij is zelfs bijna gekeerd kunnen we zeggen. Waar Nederland op 6 oktober per duizend inwoners meer dan tweehonderd coronabesmetting kon vaststelling, was dat op hetzelfde moment in Italië ‘maar’ rond de veertig. In maart van dit jaar ontstond natuurlijk een brandhaard van coronabesmettingen in het noorden van Italië welke een gigantische ravage heeft aangericht. Nu het land er een beetje bovenop gekrabbeld is, kunnen zij dan ook tips geven aan landen die zich nú in een brandhaard bevinden, zoals Nederland.

Johan Verboom is de Nederlandse consul-generaal werkzaam in Noord-Italië. Hij woont in Milaan, Lombardije. Verboom heeft dus van dichtbij gezien wat het coronavirus kan aanrichten. Hij zet zich dan ook in voor Nederlanders die zich bevinden in Italië te ondersteunen in crisissen als een pandemie. Tevens heeft Verboom, als lid van het Ministerie van Buitenlandse zaken, de functie om de informatie over de coronaontwikkelingen door te koppelen aan Nederland.

De relatie tussen Italië en Nederland moet ook niet onderschat worden. Want van de bijna 1 miljoen Nederlanders die in het buitenland woont, wonen er naar schatting rond de 8000 in Italië. Eén daarvan is Emily Schipper.

Een paar jaar geleden is zij naar de Noord-Italiaanse stad Turijn verhuisd vanuit Nederland. Zij heeft echter in april dit jaar besloten om terug te keren naar Nederland en heeft haar vriend en twee katten moeten achterlaten. De reden hiervoor was dat het toen in Italië onhoudbaar was. Haar studie was stilgevallen, Emily kon niet meer werken en de gehele lockdown zorgde voor een gespannen situatie in het land. In Nederland dreigt een soortgelijke situatie er ook aan te komen waardoor zij juist nu weer kijkt naar de mogelijkheid om terug te keren naar Italië, want dat is uiteindelijk toch haar thuis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *