Wel of niet lid worden van een homostudentenvereniging? Een verhaal van twee LHBTI-ers.

Wel of niet lid worden van een homostudentenvereniging? Een verhaal van twee LHBTI-ers.

v.l.n.r. - Santiago Mora Paez (foto door Z.R.) en Nina Hubers (foto door Heleen Fuhri Snethlage)

UTRECHT – Het is inmiddels al ruim tien jaar geleden dat Anteros is opgericht: dé homostudentenvereniging in Utrecht. Over het hele land is een handje aantal verenigingen te tellen speciaal voor LHBTI-studenten. Anteros is wel de enige in Utrecht is welbekend onder de meeste queerjongeren.

Anteros kent een tiental leden die allemaal een eigen reden hebben gehad om lid te worden van de vereniging. Met als stamkroeg Bodytalk, gelegen aan de Oudegracht in Utrecht, kwamen voor de pandemie iedere woensdag leden samen om te borrelen en bij te praten. Maar nu nog worden activiteiten geregeld, dan wel online, om de samenhorigheid die de leden hebben opgebouwd te behouden.

Hoewel een vereniging als Anteros als muziek in de oren klinkt voor sommige LHBTI-studenten in deze populaire studentenstad, heeft Nina Hubers er expliciet voor gekozen om niet lid te worden en is tevens inmiddels afgestudeerd. Santiago Mora Paez had aan de andere kant juist wel gekozen om lid te worden van Anteros maar gaat vanwege stage terug naar Curacao en is nu dan ook geen lid meer. Wat waren hun redenen voor hun verschillende keuzes?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *