Sporten in een Ladies Only-sportschool: “De sfeer is gewoon veel fijner”

Sporten in een Ladies Only-sportschool: “De sfeer is gewoon veel fijner”

Foto: Frouke van Kolck

Veel vrouwen voelen zich in de sportschool wel eens ongemakkelijk tijdens het sporten. Bijvoorbeeld omdat ze het idee hebben dat ze worden aangestaard, of omdat ze zich geïntimideerd voelen. Echter worden er steeds meer ‘ladies only’ sportscholen geopend in Nederland, waar vrouwen onderling op hun gemak kunnen sporten. Maar wat is nu precies het verschil tussen een reguliere en een ‘ladies only’ sportschool?

De sportschool van Catherine bestaat al sinds 1982. “Het is eigenlijk uit noodzaak tot stand gekomen”, vertelt ze. “In 1980 had ik een reguliere sportschool waarbij twee avonden per week speciaal voor dames waren, maar die werden zo druk dat sommigen niet eens aan de beurt kwamen.” Twee jaar later besloot zij voor de vrouwen de Ladiesgym te openen. “Die splitsing is sindsdien altijd zo gebleven”, aldus Catherine.

De laatste jaren zijn steeds meer sportscholen zich gaan focussen op vrouwenfitness. Zo heeft bijvoorbeeld Fitness365 in sommige filialen een zogeheten Ladies Zone en heeft Basicfit zelfs verschillende gebouwen waar alleen vrouwen welkom zijn en werken.

De ‘ladies only’ sportscholen vallen erg in de smaak. Catherine merkt dat de vrouwen zich echt veel meer op hun gemak voelen dan in een gemixte sportschool. “Er wordt niet op elkaar gelet en de sfeer is heel gemoedelijk. Dat maakt het een fijne omgeving om in te sporten”, vertelt ze. “Ik zie echt dat veel vrouwen in de loop van de jaren een band met elkaar hebben opgebouwd.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *