Basisschool kerstdiner à la corona

Basisschool kerstdiner à la corona

Foto: Julia van Hagen

HEERHUGOWAARD – De feestdagen komen er weer aan en voordat de kerstvakantie begint, zijn er op basisscholen altijd veel festiviteiten. Helaas gooit corona ook hier roet in het eten, want een normaal kerstdiner is niet haalbaar. De vrijwilligers van de ouderraad bij basisschool Reflector hebben een totaal nieuw concept bedacht.

 Op 17 december zal de basisschool Reflector de hele dag in het teken staan van kerstviering. Normaal zal alles anders verlopen. Alle kinderen maken een lekker hapje, komen in de avond naar school in mooie kleding en ouders kunnen op het schoolplein genieten van een warme chocolademelk of glühwein. Dit jaar moet alles opnieuw uitgevonden worden en zo ook dit concept van de kerstviering. De ouderraad van de school bracht al snel de koppen bij elkaar om de kinderen alsnog een onvergetelijk begin van de kerst te geven.

“Het begint met kijken wat niet mogelijk is en dan ga je denken in oplossingen”, vertelt Lenneke mors, organisator van het nieuwe kerstdiner. “Het grootste probleem dat opdook, was dat er geen zelf gemaakt eten mocht komen en er maar weinig volwassenen in de school mochten als hulpouders.” De kerstcommissie heeft al deze tegenslagen omarmt en zal alles tot in de puntjes regelen. De commissie regelt alles zelf: van eten inkopen tot hulpouders zijn op de dag zelf.

Financieel gezien wordt alles bekostigd door de school zelf. “Er is sowieso vanuit de ouderbijdrage een budget en omdat we al veel minder activiteiten hebben gehad vanwege corona afgelopen jaar is er best wat geld opgespaard”, aldus Lenneke. “Ook hebben we geprobeerd om sponsoring te krijgen van supermarkten, maar dat is helaas niet gelukt.”

Het Outbreak Management Team wil graag dat er onderzocht wordt of de kerstvakantie op de basisscholen langer moet duren om de corona nog verder onder de duim te krijgen. Dit zou kunnen betekenen dat deze vrije dagen gelijk vallen met de festiviteit. Ook hier heeft de commissie rekening mee gehouden.

Wil je weten hoe ze dit gaan oplossen en hoe het vernieuwde kerstdiner eruit gaat zien? Luister dan naar dit fragment:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *