SUP 11 City Tour

SUP 11 City Tour

SUP staat voor Stand Up Paddle, je staat op een surfplank en met een peddel beweeg je je voort over het water. Van woensdag 11 september tot en met zondag 15 september zijn er een paar honderd mensen die dit doen. De suppers peddelen de Elfstedentocht van Friesland, wat 220 kilometer is. Elke dag komen ze langs een of twee steden. ‘S avonds slapen de deelnemers op boten en de volgende ochtend gaat de hele stoet naar de volgende stad. Er is ook een non-stop tour, de suppers die dit doen suppen in één keer de 220 kilometer.

Dit jaar is het de elfde keer dat de SUP 11 City Tour wordt georganiseerd. Elk jaar wordt het evenement groter en heeft de organisatie te maken met steeds meer afval. Hier hebben ze verschillende dingen op bedacht. Zo gebruiken ze geen plastic bekers en bordjes.

Janneke Smits is een van de suppers die tijdens de 220 kilometer afval uit het water haalt en verzamelt op haar sup plank. Verslaggeefster Afke Tine Buma spreekt organisator Ritske Merkes en Janneke Smits over plastic en afval.

Foto: SUP 11 city tour, de afval dat uit het water is gevist.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *