Hoe is het om (nu) een B&B te verhuren in Breukelen?

Hoe is het om (nu) een B&B te verhuren in Breukelen?

De B&B

BREUKELEN – Synco Wijnberg is een echte Amsterdammer. Jarenlang verhuurde hij een B&B in hartje Amsterdam, maar nu verhuurt hij een Bed and Breakfast in Breukelen. Hoe is hij daar beland, en hoe is het om een B&B te verhuren in Breukelen?

Verhuizing

Amsterdam verlaten was niet makkelijk voor meneer Wijnberg. Maar door onder andere de toenemende drukte nam hij samen met zijn vrouw de beslissing om te verhuizen. “We hebben gewoon een cirkel getrokken rondom Amsterdam”, zegt meneer Wijnberg. In die cirkel lag Breukelen. Een bekend gebied bij de familie Wijnberg. Mevrouw Wijnberg had er vroeger namelijk gestudeerd en gewoond. Ook ligt het nog redelijk dichtbij Amsterdam, is Utrecht om de hoek, en biedt het meer ruimte dan in Amsterdam. “Dus ik dacht daar is wel een markt voor’, vertelt meneer Wijnbergen.

Al snel vonden zij een geschikte locatie buiten Breukelen. Een stuk grond met twee huizen, een riviertje, en een hele grote tuin. Vervolgens hebben zij een tijdje besteed aan opknappen en verhuizen en konden ze dit jaar beginnen met full-time verhuren.

Corona

Echter, de wereld had andere plannen. Door de pandemie werd alles flink opgeschud. AirBnB bijvoorbeeld, het bedrijf via wie meneer Wijnberg verreweg het meeste klanten trekt, is hard getroffen door de coronacrisis. Al op 30 maart kwam AirBnB met 250 miljoen dollar steun aan de “hosts”, oftewel de verhuurders.

Toch staan de boekingen van meneer Wijnberg vrijwel vol en heeft hij de financiële schade kunnen beperken. Benieuwd hoe hij dit gedaan heeft? Luister naar de onderstaande audioreportage en kom erachter!

(muziek van bensound.com)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *