‘Mijn passie is te vinden in de kunstwereld’

‘Mijn passie is te vinden in de kunstwereld’

Teuntje van Gelder in haar atelier | Foto: Amber IJpelaar

‘S-HERTOGENBOSCH – Erachter komen dat studeren aan de universiteit eigenlijk helemaal niets voor jou is en je dromen op de kunstacademie achternagaan. Dat is wat Teuntje van Gelder (21) het afgelopen jaar gedaan heeft. Inmiddels heeft ze op het AKV| St. Joost academie haar plekje helemaal gevonden en is Teuntje met een wel erg bijzonder kunstproject aan de slag gegaan.

‘’Ik denk dat ik ervan uitging dat er van me verwacht werd dat ik naar de universiteit zou gaan, omdat ik hiervoor op het VWO heb gezeten’’, vertelt Teuntje. ‘’Maar ik ben daar helemaal niet voor gemaakt. Mijn passie is terug te vinden in de kunstwereld, een hele andere wereld dus.’’

Teuntje heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en is voor het vak ‘Eigen Ruimte’ aan de slag gegaan met een bijzonder kunstwerk. ‘’Ik mij voor dit vak geheel gericht op het onderwerp: ‘de baarmoeder’. Ik denk dat dit komt omdat ik hiermee altijd best een bijzondere band heb gehad. Ik ben gefascineerd door het idee dat iedereen om ons heen in theorie op dezelfde plek begonnen is. In de buik en baarmoeder van een vrouw.’’

Ik spreek met Teuntje over haar nieuwe ervaringen op de kunstacademie en ga bij haar op bezoek om eens een kijkje te nemen naar dit bijzondere kunstwerk.

Van het interview is zowel een audio, als video item te zien en beluisteren.

Benieuwd naar het audio item? Beluister die dan hier!

Benieuwd naar de videoreportage? Bekijk die dan hier!

Over de auteur

Amber IJpelaar

Als tweedejaars journalistiek carrière sta ik uiteraard nog volledig aan het begin van mijn leerweg, maar stil zit ik zeker niet. Naast de online lessen die ik vanaf mijn laptop thuis in 's-Hertogenbosch volg, ben ik iedere vrijdag in Amsterdam te vinden als freelance journalist. Ik schrijf hier voor het nieuwe online platform www.highhumans.com. Ik ga hier over de rubriek 'Confessions of High Humans', waarin ik recreatieve drugsgebruikers interview over zijn/haar ervaringen. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar de wereld om mij heen en wil het liefst ieder detail te weten komen over bepaalde onderwerpen. Vandaar mijn voorliefde voor het journalistieke vak. Uiteindelijk wil ik mijzelf bezig houden met het maken van documentaires en achtergrond verhalen over 'blauwe plek' onderwerpen in de samenleving, zoals ik het zelf graag noem. Dit zijn onderwerpen waarover mensen liever niet praten en wanneer het te sprake komt, een luchtiger onderwerp aankaarten. Ik wil mij als journalist bezighouden met het doorbreken van taboo's en moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *