Kamer Rumours de Podcast S1A1

Kamer Rumours de Podcast S1A1

Het jaar 2020 was een bewogen jaar. De hele wereld stond op zijn kop, zo ook politiek Den Haag. Want wat speelt zich af achter de schermen van onze Nederlandse politiek? Luister dat in de podcast!

Mensen zien vaak alleen het geheel: dé Tweede Kamer in Den Haag. Maar in deze kamer zitten natuurlijk allemaal verschillende partijen, en in deze partijen vinden ook stemmingen en problemen plaats. 2020 was het jaar van de politiek onrust, denk aan verschillende ruzies en de commotie rondom de keuzes passend bij het Coronavirus. In de podcast worden verschillende politieke onenigheden besproken.

Partij Denk

Binnen partij Denk was de politieke onrust groot afgelopen jaar. Het partijbestuur trad af, maar later kwamen ze weer terug. Er zou zelfs sprake zijn van ‘broedermoord’.De hele clash die zich heeft afgespeeld binnen het partijbestuur wordt besproken in de podcast.

De geloofwaardigheid van Grapperhaus

De bekende trouwfoto van minister Grapperhaus, gemaakt door een roddelfotograaf in de bosjes. Een minister die zich niet houdt aan zelf opgestelde regels: wat heeft dat voor gevolgen voor zijn draagkracht onder de Nederlandse bevolking? Welke effecten zien we terug van deze ‘fout’, kan je het überhaupt een fout noemen?

De clash van het FvD-bestuur

Antisemitistische uitspraken en app-gesprekken bij de jongerenafdeling van Forum voor Democratie, leidde tot een versnippering van de leden van de FvD. Partijleider Thierry Baudet die geen afstand nam van deze uitspraken en partijgenoten die het vertrouwen in Baudet als partijleider opzegden. Het was een puinhoop bij de FvD met een emotionele Thierry Baudet bij WNL.

50 plus

Ook bij de politieke partij 50Plus was het afgelopen jaar onrustig, Henk Krol die opstapt en zijn eigen nieuwe partij begint. Onenigheid en persmomenten volgde. In de podcast wordt dit uitgebreid besproken.

Naast bovengenoemde onderwerpen bespreken we ook de onrust bij de jongeren-SP en nog veel meer. Ben jij benieuwd geworden? Luister dan vooral de podcast zelf. Volgende week volgt aflevering 2 waarbij meer in wordt gegaan over aankomende verkiezingen. Weet jij nog niet op welke partij je wilt stemmen en zie je door de bomen het bos niet meer? Misschien kan onze podcast van volgende week daarbij helpen!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *