‘Normaal ben ik veel te nuchter voor dit soort dingen, maar het klopte nu allemaal gewoon’

‘Normaal ben ik veel te nuchter voor dit soort dingen, maar het klopte nu allemaal gewoon’

Julia en Julot met Astrid terwijl de tarot kaarten worden getrokken. - Bron: Jara Helms

Goede voornemens, wie stelt ze nou niet tijdens de nieuwjaar wisseling. Gezonder eten en meer sporten zij ieder jaar veelvoorkomende doelen. In de podcast ‘Goede voornemens’ worden alle kanten van dit onderwerp belicht, en komen verschillende uitersten naar voren.

Het presentatie duo Julia en Julot neemt je mee in de podcast. Er wordt gesproken met een psycholoog over hoe het nou komt dat we goede voornemens over het algemeen niet volhouden en er worden zelfs tips gegeven. En om door te gaan op de verschillende uitersten die naar voren komen, wordt er gesproken over ‘lifestyle junkies’ en trekt Astrid Berkers tarotkaarten voor Julia en Julot over wat 2021 voor hen te bieden heeft.

Maar hoe werken tarotkaarten nou eigenlijk? Tarotkaarten komen oorspronkelijk uit Egypte. Prozaschrijver en filoloog Antoine Court de Gébelin zegt dat zigeuners de oorspronkelijke tarottraditie eeuwenlang bewaard hebben en ook weer verspreid. De naam tarot zou bestaan uit de woorden ‘tar’, koninklijk, en ‘ro’, het Egyptische woord voor weg. Maar hoe werken tarotkaarten nou eigenlijk? Eigenlijk is het leggen van tarotkaarten een soort kaartspel. Op de kaarten staan afbeeldingen die Archetypen genoemd worden. Dit zijn oerbeelden, die symbolisch in het onderbewustzijn van mensen aanwezig is. Degene die de tarotkaarten trekt voelt met de energie van de vragensteller aan welke kaart symboliek overeenkomt met die persoon.

Astrid Berkers heeft haar eigen spirituele praktijk en heeft de kaarten voor Julia en Julot getrokken. Zelf zegt Astrid het volgende: ‘In mijn spirituele praktijk ondersteun ik mensen al dertig jaar bij hun persoonlijke groeiproces. Mijn specialiteit is de tarot. Ik geef je inzicht in je keuzes, zodat je gaat nadenken over je mogelijkheden en de kracht in jezelf ontdekt. Zweverig? Welnee. Daar ben ik zelf veel te nuchter voor’.

Maar wat is de reden dat Astrid met de Tarotkaarten is begonnen? Op haar 13e kocht ze toevallig een pakje kaarten op een markt. Dit bleken tarotkaarten te zijn. Dit heeft haar interesse gewerkt. ‘Ik heb altijd geweten dat er meer is dan ons gedoetje hier op aarde. Ik heb een open lijntje met het universele, het licht, de andere dimensie. Toch heeft het even geduurd voor ik daar echt open voor uit durfde te komen, er wordt een hoop gebakken lucht verkocht onder de noemer spiritualiteit. Ik vind het heel erg als kwetsbare mensen daar het slachtoffer van worden, daar wil ik niet mee geassocieerd worden’, zegt Astrid.

In een gesprek beantwoorde Astrid door middel van de tarotkaarten de vragen van Julia en Julot. En dat het een verassende uitkomst had, is zeker volgens Julia. ‘Normaal ben ik veel te nuchter voor dit soort dingen, maar het klopte nu allemaal gewoon. Echt heel gek maar ook wel bijzonder’, aldus Julia. Ook voor Julot was het wel even wennen. ‘Het heeft me echt verbaasd, ik had niet verwacht dat het zo overeen kan komen met de werkelijkheid. Maar ik vond het wel echt spannend, want je kan ook slechte kaarten krijgen’, vertelt Julot. Maar het heeft haar ook nieuwe inzichten gegeven. ‘Het heeft me ook wel een beetje aan het denken gezet omdat ik zo beter kan begrijpen waarom mensen geloven in spirituele dingen’, aldus Julot.

Volgens Astrid geeft ze alleen dingen door van bovenaf. Zij als persoon staat hier helemaal buiten. Maar de tarotkaarten leggen gaan Astrid niet altijd heel makkelijk af.  ‘Sommige onderwerpen gaan me te persoonlijk aan, hierdoor zit er soms te veel emotie bij en kan ik het antwoord op die vraag niet doorgeven aan degene van wie de vraag komt’.

Ook merkte Astrid dat er in de afgelopen jaren aardig wat veranderd is met de populariteit van de mensen die interesse hebben in tarotkaarten, en is er een toename gekomen in de mannen die hierop afkomen.

Benieuwd naar de hele podcast en het gesprek met Astrid? Luister dan via de link hieronder!

https://soundcloud.com/user-899658889/voornemens-podcast

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *