Anticonceptie Plus: Anticonceptiegel

Anticonceptie Plus: Anticonceptiegel

In de onderstaande explainer wordt één van de nieuwste producten op de anticonceptiemarkt uitgelegd; de anticonceptiegel voor mannen. Dit is het eerste hormonale voorbehoedsmiddel specifiek ontworpen voor mannen dat niet geïnjecteerd wordt. Meer weten? Klik op de link!

Er is nog weinig anticonceptie beschikbaar die specifiek ontworpen is voor mannen. Daarom is onderzoek naar een dergelijke anticonceptiegel of mannenpil noodzakelijk. Het geeft de man meer opties en de vrouw minder verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid voor anticonceptie komt namelijk vaker bij de vrouw te liggen omdat er voor haar meer keuzes zijn om zich te beschermen tegen zwangerschap. Echter heeft het meest gebruikte anticonceptiemiddel, de anticonceptiepil, veel mentale en fysieke bijwerkingen.

Uit onderzoek vanRutgers Kenniscentrum Seksualiteit blijkt dat mannen betrokken willen zijn bij anticonceptiegebruik. 75% van de jongvolwassenen vindt dat zowel mannen als vrouwen evenveel verantwoordelijkheid moeten dragen voor anticonceptie. Met een campagneom de gedeelde verantwoordelijkheid voor anticonceptie aan te moedigen wil Rutgers meer onbedoelde zwangerschappen voorkomen en mannen laten zien hoe zij hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Over de auteur

Sarah Cuiper

Journalist

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *