Werken bij een teststraat, wat doet dat met iemand?

Werken bij een teststraat, wat doet dat met iemand?

Sneltest - Beeld: Jara Helms

Door de coronacrisis zijn baantjes in de horeca stil komen te liggen. Anna (19) en Chovan (24) zijn hierdoor gaan werken bij een teststraat. Testen afnemen, uitslagen rondbrengen en de planning maken voor de vaccinaties zijn nu hun bezigheden voor het verdienen van geld. Toch is dit een bijbaan die ze een jaar geleden niet bij zichzelf hadden gezien, maar waarom hebben ze hier toch voor gekozen?

Het coronavirus kunnen we nog lang niet achter ons laten. Zo blijkt maar weer uit het nieuws dat het kabinet de lockdown na 19 januari nog drie weken wil verlengen. Voor Anna was dit een reden om zich in te zetten voor de maatschappij en te gaan werken bij een teststraat. “In december heb ik zelf corona gehad en doordat ik nog thuis woon hebben ook mijn ouders en broertje het coronavirus gehad. Als ik al keek wat dit met mijn vader deed, zou ik niet willen weten hoe mijn oma eronder zou lijden”, vertelt ze. Anna werd met haar neus op de feiten gedrukt, en merkte de drang om te gaan helpen in tijden van crisis.

“Als bijbaantje werk ik ook nog in de horeca. Dit is door het coronavirus helemaal stil te komen liggen en vanaf dit moment moest ik opzoek naar een ander alternatief voor mijn inkomsten. Een vriendin van mij werkte al bij deze snelteststraat, het was dus eigenlijk een win-win situatie”, aldus Anna.

Ook Chovan moest even zijn draai vinden, hij werkte namelijk ook in de horeca. Sinds de zomer is hij werkzaam bij de GGD in Utrecht. Op dit moment is hij ook bezig met de planningen voor de vaccinatie. Toch maakt dit werk weinig indruk op hem, in tegenstelling tot Anna. “Eerlijk gezegd doet het me niet zoveel. Ik denk eerder, wat jammer dat het zo moet gaan. Soms zijn het mensen die zich niet aan de regels hebben gehouden en hierdoor zitten we langer in deze situatie. Dat gaat eerder in mij om”, zegt Chovan.

Bekijk hieronder het hele interview met Anna en Chovan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *