Marian neemt dochter mee de Nederlandse markt op

Marian neemt dochter mee de Nederlandse markt op

Marian (links) en Jessie De Reus (rechts)

DIDAM- Een beetje risico nemen, daar houdt Marian de Reus (eigenaresse van Jess! For you Cosmetics) wel van. Van werknemer naar eigen baas, Marian is in 2016 begonnen met het opstarten van een eigen bedrijf. ‘Daar komt bij kijken dat je dan die spannende officiële stap naar de Kamer Van Koophandel moet gaan zetten’, vertelt Marian met een lach op haar gezicht. Het begon allemaal met het inkopen van een restpartij beauty producten die ze erg mooi en fijn vond. wat Marian erg lief had. Daarna is ze gaan uitbreiden en nam ze de risico’s behorende bij de opstart van een eigen bedrijf op zich. Marian krijgt sinds kort hulp van haar dochter Jessie De Reus (mede eigenaresse). Jessie hoopt, net als Marian, grote stappen richting een ‘echt’ bedrijf te maken. 

Marian zit niet stil, want drie dagen in de week werkt ze bij een bedrijf in de telecombranche, verzocht ze de boekhouding van haar man en is ze wekelijks in de weer voor haar bedrijf: Jessforyoucosmetics. Haar eigen bedrijf verkoopt bath & bodyproducten en sieraden, aan particulieren. Deze combinatie komt niet zomaar uit de lucht vallen, want voordat Marian met haar bedrijfs ideeën naar de Kamer van Koophandel stapte was ze 20 jaar werkzaam in de badproducten branche. Het verkopen zit onder hand bij Marian in het bloed. Geregeld stond ze, voor haar oude werkgever, op de beurs. Het verkopen bleef bij Marian kriebelen, ze kocht een aantal producten van haar favoriete beautylijn op en begon met de verkoop.

Jessie, de dochter van Marian, heeft in de loop van de jaren een goede basis voor dit bedrijf ontwikkeld. Ze heeft namelijk verkoopmedewerker, business en fashion gestudeerd. Daarna heeft ze leidinggevende team afdeling project gevolgd, als vakman leidinggevende. Met deze achtergrond kan ze leidinggevende worden van een bedrijf. Zelf vindt ze de kledingbranche interessant en zou ze het bedrijf hiermee willen uitbreiden. Stiekem hoopt ze dat het bedrijf de komende jaren een groei gaat doormaken. Uiteindelijk dagelijks bestellingen inpakken, tevreden klanten spreken, horen en zien en hier van leven, dat is haar droom.

Benieuwd hoe het opstarten van een bedrijf in zijn werk gaat, welke stappen je hiervoor moet ondernemen en hoe het nu met hun bedrijf? Marian en Jessie leggen je graag in het kort uit hoe de opstart van Jess! For you Cosmetics tot stand is gekomen.

Over de auteur

Geerte Vierwind

Verhalen aan het licht brengen die gehoord moeten en mogen worden, dat is wat ik Geerte Vierwind graag doe. Geregeld praat ik met mensen die wat bijzonders en interessants te vertellen hebben. Soft nieuws is het journalistieke genre waar ik me in verdiep. Tot dusver ben ik tweedejaars journalistiek student aan de Hogeschool Utrecht. Om mijn journalistieke pad te volgen is hier mijn eigen persoonlijke site waar je alles op de voet kunt volgen. Ik zou zeggen neem een kijkje en laat me weten wat je ervan vindt. Dat kan via een mailtje of een berichtje op een van mijn sociale media kanalen: Instagram, LinkedIn of Facebook. Mijn digitale cv: https://www.linkedin.com/in/geerte-vierwind/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *