Sporten in de sneeuw: sneeuwboarden

Sporten in de sneeuw: sneeuwboarden

UTRECHT- Voor velen is sporten in de lockdown bijna onmogelijk: de sportscholen zijn dicht en de groepssporten op amateuristisch niveau zijn verboden. Frank Snijder oefent een sport uit die hij nog wel kan uitoefenen, namelijk skateboarden. Nu er een dikke laag sneeuw ligt kan hij deze sport op een speciale manier uitoefenen. Met het weghalen van de wieltjes heeft Frank zijn skateboard omgetoverd tot een snowboard. In park Transwijk in Utrecht legt hij uit hoe zijn fascinatie voor skateboarden is ontstaan en wat nu eigenlijk het verschil is tussen sneeuwboarden en skateboarden.

Voordat we naar het park gaan moet er eerst een goede voorbereiding getroffen worden. Het thermosondergoed gaat aan, muts en sjaal op en een dikke jas aan. Het skateboard moet geprepareerd worden voor de sneeuw, dit doet Frank door middel van zout. “Het zout strooi ik over het skateboard, dit zorgt ervoor dat het sneeuw niet zo erg aan het skateboard blijft plakken,” licht Frank toe. Met het zout op zak vertrekt Frank ter voet richting park Transwijk, een park met een grote heuvel, vlak bij zijn huis in Utrecht.

Het is druk in het park, van familie met kinderen tot jongeren: Bijna iedereen loopt met een slee, of een zelf geïmproviseerde slee in de hand. Bovenaan de heuvel wachten mensen, jong en oud, op hun beurt om  van de heuvel af te kunnen sleeen. Zo ook Frank, maar dan met zijn skateboard zonder wieltjes.  Met een flinke vaart ging hij op zijn skateboard naar beneden, waarna hij meer vertelt over zijn favoriete sport en het grote verschil tussen skateboarden en, zoals hij het zelf noemt, sneeuwboarden.

Over de auteur

Annelies van Swet

22. Tweedejaars student journalistiek aan de HU. Schrijft graag over Formule 1 gerelateerde zaken op GPFans.nl. Geïnteresseerd in technologie, kunst en literatuur. Contact: Email: anneliesvanswet@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *