Vogels spotten populair door Corona

 

Het was weer tijd voor de Nationale Vogeltelling afgelopen januari. Hier hadden dan ook enorm veel mensen zich voor aangemeld. Dit waren er vorig jaar waren dit er zo’n 90 duizend. Dit jaar stond het aantal aanmeldingen op bijna 190 duizend. Een mogelijke oorzaak hiervan is de coronacrisis. Nu de sportclubs, cafés en winkels dicht zijn zoeken mensen naar een nieuwe hobby om de tijd mee door te komen. Ook voor velen die nu zonder werk zitten is vogels spotten een fijn tijdverdrijf.

Vogeldeskundige Gerald Driessen vertelt over de Nationale Vogeltelling. Hij vertelt dat naast het aantal aanmeldingen er wat anders opmerkelijks uit de Vogeltelling is gekomen; de huismus is dit jaar twee keer zoveel waargenomen dan vorig jaar. Deze werd in de gemeente de Utrechtse Heuvelrug bijna 3 duizend keer gespot. Op plek twee en drie van de meest gespotte vogels staan de koolmees en de vink. Toch zijn er ook redelijk zeldzame vogels die dit jaar gespot zijn. In het museumpark Archeon in Alphen aan de Rijn zat een Siberische zangvogel.

Hoewel tijdens corona vogels spotten populairder dan ooit is geworden, worden we natuurlijk aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Gelukkig hoef je niet altijd ver op pad om mooie of bijzondere vogels te spotten: ook in je tuin, straat of buurt kun je aan de gang. Maar, wat is er nou zo leuk aan vogels spotten Amateur vogels spotter Stephanie vertelt dat ze een nieuwe hobby zocht en toen is begonnen met het spotten van vogels. Het leukste aan vogels spotten vindt ze dat iedereen het kan en dat het voor iedereen mogelijk is, want vogels zijn natuurlijk overal. Ze richt zich vooral op het spotten van vogels in haar tuin, zodat ze niet te veel de deur uit hoeft in deze tijd.

Over de auteur

Nicolette Weideman

Welkom op mijn site, mijn naam is Nicolette Weideman. Mijn vlak van interesse is erg breed; filmen, regisseren, editen, interviewen en schrijven. Voor de camera staan en mensen wat bijbrengen over bepaalde onderwerpen is mijn passie. Mijn interesses liggen op het gebied van misdaadonderzoek tot shownieuws en van kunst tot de meest zeldzame sneakers. Ik ben erg nieuwsgierig, leergierig, creatief en enthousiast. Dat zijn in mijn ogen de juiste eigenschappen om een goede journalist te zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *