Blijven lachen is gezond

Blijven lachen is gezond

We kennen allemaal de uitspraak: “Lachen is gezond”. Maar wist je dat lachen daadwerkelijk veel gezondheidseffecten met zich meedraagt. Op dit moment bevinden wij ons in tijdperk dat zich vooral focust op het negatieve. Veel nieuws over het coronavirus, weinig sociaal contact, veel uitzichtloosheid. Soms zijn er weinig redenen om te lachen, terwijl het juist op deze momenten belangrijk is. Daarom kiezen steeds meer mensen voor lachtherapie, ook wel lach coaching of lachyoga. Een vorm van therapie dat zich focust op lachen zonder reden.

Lachyoga komt oorspronkelijk uit India maar is inmiddels wereldwijd bekend. Bente Adrieans is een lachcoach. Zij vertelt het volgende over de lichamelijke impact van lachen: “Lachen heeft veel invloed op de algehele gezondheid. Het helpt onder andere voor de bloedsomloop en de longen. In die zin helpt het heel erg met het immuunsysteem een boost geven.” Naast lichamelijke effecten is lachen ook goed voor de mentale gezondheid. Hier zegt Adrieans het volgende over: “Het is heel fijn om in deze tijd focus te hebben op dingen die goed gaan. Onszelf voor de gek houden op een negatieve manier wordt vaak als makkelijker ervaren. Maar het kan dus ook op een positieve manier en daar moet je soms iets meer je best op doen.”

Lach coaching is sinds corona gegroeid in populariteit. Adrieans merkt hier het volgende van: “De workshops lagen even stil, maar we zijn snel online gaan werken. Lachen online werkt niet zo aanstekelijk. Op dit moment ben ik heel druk, mensen willen graag wat anders dan een normale vergadering. Mensen willen graag een steuntje in de rug op een positieve manier en dus is er behoefte om te lachen.” Adrieans sluit haar verhaal af met een tip voor mensen die thuis toe zijn aan een lachmoment: “Neem je eigen lach is op en luister het terug. Dat kan erg helpen als je even een break nodig hebt.”

Beluister het item hier:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *