The Next E-Talent

The Next E-Talent

Vanaf dinsdag 2 maart is er een nieuw programma te zien op Videoland genaamd The Next E-Talent. Deze talentenjacht is er om een nieuw teamlid te vinden voor het Esports team van team Gullit. De presentator van dit programma is Koen Weijland, de vijfvoudig Nederlands kampioen FIFA en coach van E-Oranje vertelt meer over dit programma en zijn belevenissen tijdens de show.

Het ontstaan van de show

”Het programma is verzonnen om team Gullit meer bekendheid te geven en goed in de markt te zetten. Dit is een goede manier om de media te halen en om veel kijkers te trekken”. Mede door de bekende Nederlanders die in het programma zitten, zoals Ruud Gullit en Koen Weijland. Het is ook een primeur, want een serie als dit is nog nooit eerder gemaakt in de E-sports wereld.

De talentenjacht begon met zo’n 2500 aanmeldingen, hiervan zijn er 30 gekozen voor de eerste selectie. In de eerste aflevering zie je hoe deze 30 talenten zich profileren voor de jury, die bestaat uit Ruud Gullit, Koen Weijland en Maarten Sonneveld. Uiteindelijk werden er elf spelers gekozen die twee weken lang in het H2O Esports centrum in Amsterdam strijden voor een contract bij team Gullit. Elke aflevering vallen er spelers af tot de laatste aflevering, waarin de beste twee spelers uitvechten wie de winnaar wordt.

De mensen van team Gullit hadden Koen zijn naam al genoemd, omdat ze hem graag zouden zien als de presentator van de show. Toevallig was Koen al in gesprek met mensen van RTL, omdat hij ook voor ze werkt bij de Europa League, dus dat kwam heel mooi samen.

Rol van team Gullit

Als je bij team Gullit zit wordt je met heel veel verschillende dingen geholpen. Ze begeleiden alle spelers met een trainer die ervoor zorgt dat diegene beter wordt. Dit doen ze bijvoorbeeld door FIFA wedstrijden terug te kijken en fouten te analyseren, zodat dit in de toekomst niet meer gebeurd. Ze helpen ook met het opzetten van een eigen YouTube of Twitch kanaal, hierdoor heeft de speler een goed platform om zichzelf op een professionele manier te profileren.

Wie gaat ernaar kijken

Koen vindt het moeilijk om in te schatten hoeveel mensen er gaan kijken naar het programma. ”Het is vooral gericht op FIFA spelers, maar naast deze doelgroep denk ik ook dat veel voetballiefhebbers van alle leeftijden naar dit programma gaan kijken. Veel mensen keken vroeger namelijk op naar Ruud Gullit en het is ook voor de volwassenen erg interessant om hem een keer op een andere manier te zien.” Het programma bestaat niet alleen maar uit FIFA, het is een mix van reality, FIFA en andere challenges.

Draaidagen

”De draaidagen voor dit programma waren best wel lang, van de ochtend tot in de avond was je bezig met het draaien. Op een dag werden er één of twee challenges opgenomen en elke dag moeten alle deelnemers en juryleden interviews afleggen aan het begin en het einde van de dag. Er komt heel veel bij kijken en dat realiseer je je nooit als kijker van het programma, maar het zijn echt lange dagen die je maakt. Dit hoort ook bij grotere professionele producties.”

Koen vond het zelf heel leuk om mee te maken. ”Dit was voor mij een hele mooie kans, omdat ik voor het eerst zelf zo’n serie mag presenteren en om met iemand als Ruud Gullit samen te werken is natuurlijk geweldig’’. Het hoogtepunt voor Koen was de laatste aflevering. ‘’Toen kwam alles samen en het was heel spannend. Het programma groeide naarmate de afleveringen vorderden.”

Of er in de toekomst meer van dit soort Esports programma’s gaan komen vindt Koen lastig om te voorspellen. Hij denkt niet dat er in Nederland snel nog iets als The Next E-Talent gaat komen, maar misschien dat er in het buitenland of bij andere games wel dit soort programma’s gemaakt gaan worden.

Één van de deelnemers aan het programma is Nicky van der Gijp, in het interview hieronder vertelt hij meer over dit programma en zijn ervaring van de show.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *