Een bedrijf starten ten tijde van een pandemie

Een bedrijf starten ten tijde van een pandemie

starter Lucrece Wathelet (Beeld: Annelies van Swet)

Afgelopen jaar was een bewogen jaar voor de zelfstandige ondernemers. Dit is ook terug te zien in de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel.  In het eerste kwartaal van 2020 registreerde de Kamer van Koophandel een toename van 25% in het aantal stoppers ten opzichte van het jaar 2019. Het aantal starters was in de eerste zes maanden met 5% afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor.

Over het gehele jaar is het aantal bedrijven minder gegroeid dan in 2019. Het afgelopen jaar heeft een totale groei van 4% laten zien. Dit was 5% in 2019. Ook waren er meer stoppers in 2020 dan in 2019.  Interessant is wel dat het aantal faillissementen is afgenomen met 15%.

Debby van Wijngaarden, woordvoerster van de Kamer van Koophandel, legt uit hoe dit zit en waarom het aantal stoppers hoog is en het aantal faillissementen niet.  Ook komt een starter aan het woord. Lucrece Wathelet durfde het toch aan om een bedrijf te starten in een pandemie.  Ze legt uit waar ze allemaal tegenaan is gelopen en wat haar oorspronkelijke verwachtingen waren.

Over de auteur

Annelies van Swet

22. Tweedejaars student journalistiek aan de HU. Schrijft graag over Formule 1 gerelateerde zaken op GPFans.nl. Geïnteresseerd in technologie, kunst en literatuur. Contact: Email: anneliesvanswet@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *