Indonesische kruidendrank voor een gezonde boost

Indonesische kruidendrank voor een gezonde boost

Kan je wel een gezonde boost gebruiken? Dan is Jamu misschien wel wat voor jou. Jamu is een Indonesische kruidendrank gemaakt van gember, kurkuma en andere ingrediënten. Deze drank is een eeuwenoude traditie om met de familie te maken en op te drinken. Langzaam maar zeker lijkt ook Nederland deze trend over te nemen en dat is ook niet zo gek, het zou namelijk heel goed zijn voor je lichaam.

Jamu heeft verschillende grote gezondheidsvoordelen, geloven de Javanen. Kurkuma zou een positief effect hebben op het uithoudingsvermogen, het voorkomen van kanker, het verminderen van het risico op hartcomplicaties en het helpt bij afvallen. Voor vrouwen zou het ook menstruatiepijn tegen gaan of zelfs de menstruatie verlichten. Gember zou helpen tegen misselijkheid, maagklachten, bij pijn en als bescherming tegen kanker. Ook gember zou helpen bij gewichtsverlies en het versterken van je immuunsysteem.

De alternatieve geneeskunde in kruiden worden in Indonesië steeds meer gebruikt, omdat de bezorgdheid over COVID-19 toeneemt. Veel Javanen nemen een kleine thermoskan met zelfgemaakte Jamu mee naar kantoor, meldt CNA. De hoogste leiders van het land, zoals president Joko Widodo, staan bekend als fans van Jamu. Hij deelde een video waarin hij beweert al zo’n 18 jaar elke ochtend Jamu te drinken. Het houdt hem gezond en fit, zegt hij.

Ook Joram, van Javaanse achtergrond, drinkt vaak Jamu. Hij heeft het leren maken van zijn opa en oma en maakt het nu vaak zelf. Hij vindt Jamu niet erg lekker, omdat het een bittere smaak kan krijgen door de gember. Hij gebruikt zelf graag een natuurlijk zoetmiddel om de andere ingrediënten mee te mengen, zodat het een lekkerdere smaak krijgt. Hij is ervan overtuigd dat het goed is voor zijn lichaam en hij merkt zelf de voordelen van het drinken van Jamu.

Over de auteur

Nicolette Weideman

Welkom op mijn site, mijn naam is Nicolette Weideman. Mijn vlak van interesse is erg breed; filmen, regisseren, editen, interviewen en schrijven. Voor de camera staan en mensen wat bijbrengen over bepaalde onderwerpen is mijn passie. Mijn interesses liggen op het gebied van misdaadonderzoek tot shownieuws en van kunst tot de meest zeldzame sneakers. Ik ben erg nieuwsgierig, leergierig, creatief en enthousiast. Dat zijn in mijn ogen de juiste eigenschappen om een goede journalist te zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *