De wereld van de modeltreinen

De wereld van de modeltreinen

We kennen het allemaal wel, we zitten meer thuis en we hebben minder sociale contacten. Het ideale moment om een tijdrovende hobby weer op te pakken of te gaan klussen. Bij het bouwen van modelspoorbanen sla je twee vliegen in een klap. In die mini klussen op de vierkante meter kun je heel veel tijd stoppen.

Wilhelmus pel (83) is zo’n modeltreinen bouwer. Voordat Nederland in de allereerste lockdown ging was Wil druk met van alles en nog wat. Twee keer in de week bridgen, op bezoek bij de kleinkinderen en met vrienden een bakje koffie doen. Omdat Wil in een risico groep zit veranderde er veel in zijn leven en werd hem door zijn kinderen geadviseerd om gewoon ‘even’ thuis te blijven. Wil besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en pakte een oude hobby van hem op, namelijk: modeltreinen. Het begon wat bescheiden wat treinen naar beneden halen, de zolder opruimen. Totdat hij besloot dat het nu toch echt tijd was voor een treinen tafel. Een logeer kamer van de kleinkinderen werdt volledig opgeofferd voor Wil zijn passie.

Jan Barnier heeft sinds 3o augustus 1979 een modeltreinen winkel in Hilversum. Het is een grote winkel met nieuwe en tweedehandse spullen. Naast dat Jan een passie heeft voor modeltreinen fotografeert hij ook graag treinen en heeft hij bij de lokale radio gewerkt. Met de winkel gaat het goed, in het begin van het jaar verkocht hij zelfs meer dan het jaar daarvoor.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *