Marcelo Bielsa de geadoreerde gek

Marcelo Bielsa de geadoreerde gek

Beeld: Visionhaus

Hij werd op 21 juli 1955 geboren te Rosario, Argentinië en rolde na een carrière bij verschillende Argentijnse voetbalclubs in het coaching vak. Ondertussen zwaait ‘El Loco’ al 41 jaar met de scepter bij verscheidene voetbalclubs en hij is nog steeds even onbegrepen.

“In zijn begin jaren had hij het lastig bij de Argentijnse voetbalclub Newell’s Old Boys. Na weer een teleurstellend resultaat kwamen de fans verhaal halen bij zijn huis. Bielsa is toen met een granaat in de deuropening gaan staan en dreigde de pin eruit te trekken als de fans niet weggingen. Het is niet voor niets dat hij ‘El Loco’ wordt genoemd”, vertelt Sjoerd Mossou sportjournalist bij het Algemeen Dagblad. “Door de promotie zijn de Leeds supporters hem echt gaan adoreren. Eerst werd hij gezien als een leuke en grappige mediapersonaliteit, maar door het goede voetbal en het terug zijn in de Premier League kan hij niet meer stuk bij de supporters”, besluit hij.

Ayoub Salimi, zelf voetbaltrainer bij de Hoornse voetbalclub V.V De Blokkers adoreert Bielsa ook. “Hij leeft echt voor het voetbal. Bielsa analyseert tegenstanders zeven misschien wel acht keer, waardoor hij echt al hun sterke en zwakke punten kent. Het spygate schandaal en zijn sollicitatie zijn hier voorbeelden van. Toen hij op zijn sollicitatie gesprek kwam bij Leeds United en de vraag kreeg waarom hij de geschikte kandidaat was lepelde hij tactische analyses op van alle tegenstanders van Leeds vorig seizoen. Daarbij speelt hij ook mooi verzorgt voetbal en stapt hij niet af van zijn idealen, zelf vind ik dat ook belangrijke aspecten van het coachen. Het is dus een echte held voor mij, zegt Ayoub Salimi.

Leeds United en Bielsa nemen het zondag op tegen Manchester United in hun missie richting Europees Voetbal.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *