“Het is vooral de popculture die het leuk maakt’’

“Het is vooral de popculture die het leuk maakt’’

Thorben met zijn Funko pops

Funko is een merk dat is gestationeerd in Washington in de Verenigde Staten. Het maakt voor een breed scala aan consumenten popcultuurproducten. Funko ontwerpt en distribueert verzamelbare producten in meerdere categorieën, waaronder vinylfiguren, actiespeelgoed, pluche, kleding, huishoudelijke artikelen en accessoires. Hun doel is om consumenten tastbare manieren te bieden om hun fandom offline te halen.

Funko Pops zijn onderdeel van de vinylfiguren van Funko. Er zijn vele verschillende edities. Zo heb je een chase, dit is een andere versie van de originele Funko pop. De originele heeft bijvoorbeeld niks in zijn hand, maar de chase wel. Limited editions zijn Pops waarvan er maar een bepaald aantal zijn geproduceerd. Funko pops in de flocked editie hebben een zacht oppervlak. Ook heb je verschillende formaten. Zo heb je acht inch en tien inch Funko Pops. En dan heb je nog Funko pops die je alleen op speciale comic cons kan kopen of alleen in specifieke winkels worden verkocht, zoals de Target of Primark.

Door deze verschillende edities zijn Funko pops soms veel waard. De duurste Funko pop in de wereld is de ‘baby milo flocked’. Dit is een prototype dat aan medewerkers van Funko werd gegeven. Deze staat voor 2 miljoen dollar te koop op Ebay. Ook is er een verschil in, in de doos bewaren en uit de doos bewaren. Een Funko pop zonder originele verpakking, of een beschadigde Funko pop of doos, laat de waarde dalen.

Thorben zijn collectie Funko pops

Thorben Kalenborn heeft een passie voor het sparen van film, game en boek gerelateerde spullen. Hij spaart deze actiefiguren ook en heeft er inmiddels al meer dan 100 verzameld en verspreid staan over zijn kamers.

Het begin van de verzameling

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *