‘Ik heb nu een grote woonkamer waar een motor in past’

‘Ik heb nu een grote woonkamer waar een motor in past’

Sinds de coronacrisis zijn er meer motors verkocht, meer motors op de weg te vinden en meer motorliefhebbers bij gekomen. Dick van der Meer is ook iemand die een motor heeft gekocht. Een rode Kawasaki GPX 600r. Met 2205 verkochte motoren stond de Kawasaki op plek drie van het meest verkochten motors in 2020.

Passie

Meer mensen hebben een klusmotor aangeschaft.  “Een vriend van mij vroeg of ik hem kon helpen met sleutelen aan zijn motor en ik dat beviel mij wel, dus heb ik besloten om een eigen motor te kopen. Ik heb nu ook een grote woonkamer waar een motor in past, zodat ik eraan kan sleutelen.” Vertelt Van Der Meer.  Een rijbewijs heeft hij nog niet. “Ik heb nog geen motorrijbewijs. Het idee was om ‘de projectmotor’ rustig aan op te knappen en tegelijkertijd mijn rijbewijs te halen.” Ook moet er het een en ander aan gebeuren voordat de motor de weg op kan. “Met het project ben ik redelijk ver. Ik moest namelijk eerste alles uit elkaar halen, zoals bijvoorbeeld het motorblok. Deze heb ik opgeknapt en nu start de motor en kan hij al een stukje rijden. Het is nu nog de puntjes op de i zetten.”

Ab motoren

De lockdown in het voorjaar heeft veel invloed gehad op de verkoopcijfers van motoren. De onderdelen van motoren stokte wereldwijd. Ab-motoren heeft daar geen last van gehad, zij zaten vorig jaar zomer zes weken aansluitend vol.  “De aanvraag naar onderhoudsdelen is sterk toegenomen sinds het begin van corona. Echter is het klussen aan motoren eigenlijk altijd in trek geweest, daar is niets aan veranderd sinds de lockdown”, vertelt de verkoper van Ab-motoren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *