De Charleston kunstrolschaatser

De Charleston kunstrolschaatser

Rolschaatsen klinkt misschien bekent in de oren voor veel van jullie, maar kunstrolschaatsen wellicht iets minder. Het beste is om het te vergelijken met kunstrijden op het ijs. Het is een sport dat niet onderschat mag worden en vergt discipline. Voornamelijk in Italië, Portugal en Spanje leeft de sport onder vele inwoners.

Mariëlle la Fuente is van Spaanse afkomst en begon hier met kunstrolschaatsen op haar zevende. Haar moeder was altijd fan van sporten die anders waren dan normaal en schreef haar dochter in. ‘’Vanaf het eerste moment dat ik rolschaatste was ik verliefd, het voelde zo geweldig’’, vertelt Mariëlle. Kunstrolschaatsen werd al snel haar eerste prioriteit. ‘’Vriendinnen en vrienden om mij heen gingen naar feestjes en leuke dingen doen, maar ik niet. Ik wilde alleen maar trainen’’, aldus Mariëlle. Deze zelfdiscipline bracht haar ver. Zo ver dat zij de Charleston rolschaatser werd genoemd, iets wat voor haar een hoogtepunt was.

Nederland is hard op weg om evenredig te komen te staan met Italië, Spanje en Portugal. Gea von Henning is topsportcoördinator bij de Nederlandse Rolschaatsbond en heeft hier alle vertrouwen in; ‘’Nederland timmert hard aan de weg en we hebben een dame die zevende van de wereld is. Dan doen we het best wel goed denk ik’’. Als coördinator probeert zij vooral vanaf onderaan te zorgen dat het in Nederland goed geregeld is. ‘’Daar gaat het om, dat de kinderen plezier hebben en hard werken’’, sluit Gea haar verhaal af.

Mariëlle kunstrolschaats niet meer. ‘’Dat gevoel dat ik toen der tijd kreeg hiervan, krijg ik simpelweg niet meer terug’’, vertelt zij. Zij refereert hier terug naar haar tijd als de Charleston rolschaatser. In Spanje was kunstrolschaatsen een groot deel van haar leven, maar hier in Nederland minder. De sport voelt hier voor haar anders. Dat is jammer, maar daar heeft ze vrede mee.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *