Live muziek in het platendwalhalla Maxi Radio

Live muziek in het platendwalhalla Maxi Radio

Verstopt achter de huizen aan de Oude Rijn in Leiden bevindt zich een loods die op het eerste gezicht de aandacht niet trekt. Pas bij binnenkomst wordt duidelijk dat in deze loods zich veel muzikaliteit afspeelt.  De meterslange muur is gevuld met platen en de muren zijn beplakt met bandstickers van lokale artiesten die al op bezoek zijn geweest bij Maxi Radio. Maxi Radio is een lokaal cultuurplatform waar elke week live muziek gemaakt wordt, wat te luisteren is op de website of via een livestream op Facebook.

Kavian Mirzaei regelt de agenda bij Maxi Radio. Hij is met een aantal vrienden vorig jaar Maxi Club begonnen, een clubavond met lokale artiesten in de Wibar in Leiden. Door de pandemie zijn ze overgegaan op het idee van een radiostation, en met succes. Elke week kan men op de website naar live muziek, DJ sets en podcasts luisteren.  Inmiddels hebben ze bijna elke dag een vol programma met lokale artiesten, die in de grote hal of in de DJ-booth de muziek verzorgen.

Kavian legt in onderstaande video uit hoe Maxi Radio is ontstaan en wat ze doen. Daarnaast vertelt Bart van der Ven van Insert Blank Records over de dag dat zij live muziek hebben mogen organiseren bij Maxi Radio. Insert Blank records is een Leids platenlabel, ook opgezet door een groep vrienden.

Met muziek van: Pokko Elective, DJ Sammetje en The Wasters.

Nieuwsgierig naar de muziek? Neem dan een kijkje op: www.maxiradio.nl

Of kijk op de Facebookpagina van Maxi Radio.

Over de auteur

Annelies van Swet

22. Tweedejaars student journalistiek aan de HU. Schrijft graag over Formule 1 gerelateerde zaken op GPFans.nl. Geïnteresseerd in technologie, kunst en literatuur. Contact: Email: anneliesvanswet@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *