Robbert de Vos blaast gitaren nieuw leven in: “Ik wil iets unieks creëren”

Robbert de Vos blaast gitaren nieuw leven in: “Ik wil iets unieks creëren”

Robbert de Vos met zijn pronkstuk: de gitaar met Nederlandse landkaart, waarmee hij doorbrak in de muziekwereld. Naast hem hangt links de gitaar die hij voor Prince heeft ontworpen.

Robbert de Vos bouwt en bewerkt al meer dan 40 jaar zijn eigen gitaren in zijn winkel in Hilversum. Als eigenaar van Robbert’s Guitars staat hij bekend als een ware professional en wordt hij benaderd door veel liefhebbers, artiesten en programmamakers.

Robbert de Vos is een echte doener. Hij werkte oorspronkelijk in utiliteiten, maar werd op een gegeven moment getroffen door een zware hernia. “Ik heb er twee gehad en kon destijds eigenlijk alleen mijn handen bewegen”, vertelt Robbert. “Toen heeft een vriend in Hoorn mij laten kennismaken met gitaren en in de loop der jaren ben ik ervan gaan houden.” Robbert was al een houtbewerker geweest voordat hij zijn eerste gitaar vasthield. Daardoor heeft hij de bijzondere gave om alles dat hij ziet met zijn handen te kunnen maken. Het gitaren bouwen was geen liefde op het eerste gezicht, maar na verloop van tijd is het dus uitgegroeid tot een ware passie.

Door de jaren heen is Robbert benaderd door allerlei bekende artiesten en programmamakers. Zo is één van zijn eerste gitaren door Erik de Zwart gebruikt voor een uitzending van Radio Veronica. De gitaar heeft het model van de Nederlandse landkaart, met Robberts thuis, de provincie Noord-Holland, als kop. De succesvolle gitaarbouwer heeft zelfs een gitaar mogen bouwen voor niemand minder dan de Amerikaanse Pop-legende Prince, met wie hij via een zakenpartner in contact was gekomen. De artiest werkte naar verluid graag samen met Nederlandse ondernemers als Robbert.

Beluister hieronder de radioreportage met gitaarbouwer Robbert de Vos

Naast zijn passie voor gitaren bouwen is Robbert de trotse initiatiefnemer en directeur van Stichting Muziekids. Al tien jaar zet de organisatie zich in voor ernstig zieke kinderen. Nu wil de stichting muziekstudio’s bouwen in elk groot ziekenhuis in Nederland, om de ziekenhuiskinderen genot en plezier te brengen. “Wij proberen als één van de eersten onze passie voor muziek in te zetten als een vorm van therapie, om die arme kinderen een hart onder de riem te steken”, zegt Robbert trots. “De ziekenhuizen waren meteen enthousiast.”

Ook slaat Muziekids hiervoor de handen ineen met meerdere bekende Nederlanders, waaronder Guus Meeuwis (ambassadeur van de stichting), Dr. Professor Erik Scherder, Armin van Buuren, Ali B, en nog vele anderen. Door corona heeft de stichting haar plannen tijdelijk stil moeten leggen, maar Robbert benadrukt dat ze in de startblokken staan voor wanneer weer meer mogelijk is. “We staan te trappelen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *