“Laten inzien waar het nou echt om draait”

Dragqueens Megan Schoonbrood en Ma’maQueen timmeren samen, maar elk op hun eigen manier, aan in de wereld van de drag. Waar Megan verlangt naar de ‘oude tijd’ met de bruine cafés, de veren en de pailletten. Greep Ma’maQueen haar kans in de tijd van YouTube: “Ik heb honderd tutorials gekeken voordat ik eindelijk een keer drag was”. Maar de scene verandert. “Een goede gayclub, die vind je niet meer. Maar programma’s zoals Make Up Your Mind of RuPaul’s Drag Race zorgen er wel voor dat een grotere groep kennismaakt met dragqueens.”

Dat is nou net de boodschap volgens RTL Directeur Content Peter van der Vorst: “Make Up Your Mind’ combineert entertainment met een belangrijke boodschap: je mag zijn wie je wil zijn. Carlo Boszhard en Herald Adolfs kwamen bij ons met dit idee en hebben er met al hun creativiteit een prachtige show van gemaakt. Geweldig om dat op deze manier uit te kunnen dragen voor zo’n groot en vooral ook jong publiek. Een vervolg van ‘Make Up Your Mind’ is daarmee van een optie een zekerheid geworden”.

Maar hoe zit het met de acceptatie? “Over het algemeen vinden mensen het heel leuk om een dragqueen te zien”, vertelt Ma’maQueen. “Ik krijg inderdaad echt heel weinig negatieve reacties”, vult Megan aan. “Af en toe natuurlijk een debiel hè…”, ze zijn er namelijk wel volgens Ma’maQueen. Maar Megan heeft zo haar methode: “Ja, en dan nog vind ik het heel geil om te horen. ‘Hi tyfusaap!’ ‘Ah dankjewel, zie je vanavond!’ Het doet mij niets. Het ene oor in, het andere oor uit. Je bent wie je bent. En zo stapten we de tram in”

Beiden zijn ze positief over programma’s zoals Make Up Your Mind, RuPaul’s Drag Race Holland en hun vertegenwoordiging voor de stad Rotterdam tijdens het Songfestival. “We zijn blij dat mensen zoals Barry Stevens en Jim Bakkum ons laten inzien waar het nou echt om draait. Dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *