Bob Schimscheimer begon al vanaf 5 jaar oud met drummen: “het geeft mij veel voldoening”

Bob Schimscheimer begon al vanaf 5 jaar oud met drummen: “het geeft mij veel voldoening”

Bob Schimscheimer is opgegroeid in de muziekwereld. Drummen is zijn ware passie in het leven en dat doet hij al van jongs af aan. Hij heeft met veel bekende artiesten samengewerkt, heeft al meer dan 300 cd’s en platen opgenomen, en hij is nog lang niet uitgedrumd.

Bob Schimscheimer pakte de stokken al op toen hij pas vijf jaar oud was. Daarvoor gebruikte hij oude waspoederdozen uit de jaren ‘60 van het merk Dixan. “Ik ragde er maar gewoon een beetje op los en dat getik fascineerde mij”, zegt Bob. “Als drummer bepaal je het ritme waarop de rest van de band moet spelen, dus je vormt eigenlijk de fundering van het huis en dat geeft mij veel voldoening.”

Bob komt bovendien uit een muzikale familie. Zo hebben zijn twee broers en hij alle drie gestudeerd aan het Conservatorium. Van jongs af aan vormden ze ook al een jeugdbandje genaamd ‘De Schimpies’, waarbij ze onderling regelmatig van instrument wisselden. “In de jaren ’70 hebben we ook meegedaan aan het tv-programma ‘Stuif es in’”, vertelt Bob. “Toen werden we eigenlijk best bewonderd, dus zo zijn we alle drie het professionele traject ingerold.”

Al gauw werd Bob gevraagd om als drummer acts te begeleiden van onder andere de bekende fluitiste Berdien Stenberg en later de rockmuzikant René Shuman. “En daardoor werd ik herkend en steeds vaker gevraagd door allerlei artiesten”, legt Bob uit, “dus zo is de bal daarna gaan rollen”.

Bekijk hieronder de portretreportage met drummer Bob Schimscheimer:

Door de jaren heen heeft Bob met veel verschillende artiesten samengewerkt, waaronder: Ramses Shaffey, Youp van ’t Hek, Anita Meijer, Herman Brood, Liesbeth List, en het Rosenberg Trio. Maar zijn meest bijzondere ervaring was toen hij drie maanden lang op tournee was in Indonesië, waarin hij met Mara Sophie en de rest van de band een reis maakte langs alle eilanden. “Dat was waanzinnig”, zegt Bob trots. “Ik voelde me een soort Charlie Watts, drummer van de Rolling Stones, in het kwadraat!”

Tegenwoordig geeft hij af en toe drumlessen aan mensen van alle leeftijden en heeft hij laatst in een livestream opgetreden met Gerard Alderliefste. Net als vele anderen kan Bob niet wachten tot hij weer voor live publiek mag losgaan. “Ik kan er nog niet veel over uitweiden, maar er komen zeker weer projecten aan waar mensen me zullen zien”, benadrukt Bob enthousiast. Hij is dus nog lang niet uitgedrumd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *