Enorm personeelstekort binnen horeca: “Vacaturesites staan op ontploffen”

Sinds we allemaal weer de terrassen op en de restaurants in mogen, zou je iets opgevallen kunnen zijn. Er loopt namelijk in veel zaken wat minder personeel rond. De horeca kampt sinds de coronacrisis met een leegloop van medewerkers. Maar, waarom?

Eén op de vijf horecamedewerkers, omgerekend zo’n 90.000, is sinds de start van de coronacrisis vertrokken. Dit blijkt uit banencijfers van het CBS uit maart dit jaar. Het merendeel daarvan vertrok vorig jaar oktober toen de horeca voor de tweede keer hun deuren moest sluiten. Wat ook niet meehelpt is de groei van horecabedrijven. Volgens de KVK zijn er sinds de coronacrisis bijna 2.700 nieuwe horecazaken bijgekomen. Daarmee zou ons land in totaal rond de 74.000 horecabedrijven zitten. Dit laat directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) Ricardo Eshuis weten in een artikel van Entree.

Volgens FNV Horeca is het grootste gedeelte van de verloren medewerkers vertrokken naar andere sectoren. Dit zou komen door het gebrek aan zekerheid en onvoldoende financiële middelen bij hun werkgever. “Wij betreuren het extreme banenverlies in de horeca en vinden dat de overheid hier debet aan is. Het voortdurende gebrek aan perspectief en de ontoereikende tegemoetkoming in de loonkosten terwijl er sprake is van een verplichte sluiting, hebben deze negatieve ontwikkeling in de hand gewerkt”, aldus Edwin Vlek, bestuurder van FNV Horeca. “Deze leegloop is funest voor de horeca. Nu zijn de coronamaatregelen nog onze grootste vijand, maar door de massale uitstroom van medewerkers is dit straks het immense personeelstekort.” De vakbond verzoekt de overheid dan ook om de NOW met 100% te verhogen van de loonkosten, om op die manier de horecamedewerkers die er wel nog zijn in dienst te kunnen houden.

Horecaopleiding

Het personeelstekort zou ook in de toekomst nog voor problemen kunnen gaan zorgen. Volgens de vakbond daalt ondertussen namelijk ook de animo voor een horecaopleiding. Het aantal aanmeldingen voor het schooljaar 2021-2022 is met 75% gedaald. “Dit betekent dat een hele lichting potentieel nieuw talent verloren is gegaan en er waarschijnlijk pas vanaf het schooljaar 2022-2023 weer volwaardig opgeleid zal worden. Talent dat broodnodig is om de horeca de komende jaren weer op de rails te krijgen”, aldus FNV Horeca. Toch wil Vlek de hoop nog niet opgeven, al benadrukt hij wel dat de vakbond moedeloos wordt van de situatie.

Vacaturesites

Het personeelstekort is bij vele zaken merkbaar. Zo ook bij Cornelis Bar & Kitchen in Rotterdam. Kelner Eric Cornelis zorgt voor de personeelszaken van het restaurant en is niet te spreken over de situatie. “Ook wij hebben en tekort aan personeel. Het is lastig om aan personeel te komen op het moment, omdat wij ook niet de enige zaak zijn die op zoek zijn. Vacaturesites zoals Indeed ontploffen bijna wat de horeca betreft. Wij plaatsen veel vacatures op sites of sociale media, maar er wordt gewoon niet gereageerd. Er is weinig respons en dat merk je. Vroeger kwamen mensen ook nog weleens spontaan binnenlopen om te vragen of ze hier mogen werken en dat gebeurt eigenlijk ook bijna helemaal niet.” Op de vraag wat een oplossing zou zijn, is het even stil. “Daar kan ik zo snel geen antwoord op geven. We hopen eigenlijk dat als binnenkort alle priklocaties dichtgaan, wij wel weer personeel gaan krijgen.”

Eigen initiatief

De sector onderneemt zelf initiatieven om het personeelstekort tegen te gaan, blijkt uit een artikel in Limburg1. Een project genaamd FoodLab zou eventueel verlichting kunnen bieden. Het is een samenwerking tussen bedrijven, de provincie en mbo-onderwijs zodat geïnteresseerde studenten een praktijkopleiding krijgen. “We willen middelbare scholieren en mbo’ers interesseren voor een baan in de horeca. We zijn deze dagen gestart met het maken van een aantal promotiefilmpjes, om leerlingen te bereiken die nog geen beroepskeuze hebben gemaakt”, legt voormalig horecaeigenaar Taco van der Bijl uit. Het project is momenteel bezig in Limburg, maar wellicht neemt de rest van Nederland dit initiatief over.

Ook Koninklijke Horeca Nederland luidt de noodklok betreft het personeelstekort. Volgens hen is het tekort nog nooit zo groot geweest. Naast de eerder al gepresenteerde eigen routekaart die veel verder gaat dan de huidige versoepelingen, is het KHN ook van plan om binnenkort een landelijke mediacampagne op te zetten om het personeelstekort terug te dringen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *