‘Nu speel je echt ergens voor’

‘Nu speel je echt ergens voor’

Bron foto: Femke Boots

De eDivisie, een online competitie op het voetbalspel FIFA waaraan alle achttien Eredivisie clubs deelnemen en vertegenwoordigd worden door elk eigen eSporters. Het vierde seizoen van deze competitie startte deze maand. Christiaan van der Mark, eSporter van FC Utrecht, vertelt over het eSporter zijn: “De meeste eSporters trainen wel zes tot tien uur per dag.”

Dit seizoen heeft de eDivisie een nieuwe opzet. Deze nieuwe opzet bestaat uit 34 speelronden met aansluitend Playoffs en Finals. Ook zijn er live-uitzendingen waar publiek bij aanwezig is. Sinds dit seizoen is er een samenwerking met het Zweedse productiebedrijf Dreamhack. Door deze samenwerking is er prijzengeld met een totaal bedrag van 100.000 euro beschikbaar. “Nu speel je echt ergens voor en je voelt dat je met z’n allen ergens naar toe leeft”, aldus Christiaan. De eDivisie bestaat dit jaar uit twee seizoenen en in beide seizoenen is 50.000 euro aan prijzengeld te winnen.

Christiaan vertegenwoordigd dit eDivisie seizoen FC Utrecht samen met Melvin Boere en Jaey Daalhuisen. Elkaar als teamgenoten coachen is belangrijk volgens Christiaan: “Als ik iets niet zie, maar mijn teamgenoten zien wel dat ik iets fout doe, dan kun je elkaar helpen.”

Christiaan traint samen met zijn teamgenoten in de eRoom in stadion de Galgenwaard. Deze eRoom was een skybox en is vorig jaar omgebouwd tot gameruimte. Een ideale plek om samen verder te komen in het proces volgens de eSporter. “Je kan met je teamgenoten oefenen op een manier die thuis niet gaat. Je gaat niet met z’n allen bij iemand op de slaapkamer zitten.”

In de zomer van 2018 was FC Utrecht op zoek naar een nieuw eSport talent. Om dit talent te vinden organiseerde FC Utrecht eSports online FIFA toernooien, waar iedereen die wilde gratis kon deelnemen. Christiaan deed mee en liet in dit toernooi 400 concurrenten achter zich. Hij werd daarmee onderdeel van het eSport team van FC Utrecht.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *