Het is woensdagochtend en de wekker gaat vroeg. Je staat op, neemt een douche, kleed je aan, poetst je tanden, eet wel of geen ontbijtje en gaat richting…. de club?! Voor ongeveer 85 Utrechters was dat vanochtend de werkelijkheid, want vandaag om half 7 startte de allereerste editie van The Wake Up Club. Maar wie gaat er nou in godsnaam zo vroeg dansen, en waarom?!

“Dat was voor ons ook een beetje een vraag, tot deze ochtend. Maar het zit vol, dus mensen willen dat!” Anne Kunst en Rosa Scholtens kwamen op het idee, doordat mensen tegenwoordig het grootste deel van hun dag op werk zitten en niet zo actief zijn. “Dus hoe leuk is het om de dag dan actief en gezellig te beginnen?” En het blijkt een succes, want de eerste editie in de Ping Pong Club in de Tweede Daalse Buurt is meteen uitverkocht.

Dansend de dag beginnen zorgt volgens de organisatoren voor een lekkere dosis endorfine, losse spieren, minder stress en een algehele levensvreugde voordat je je weer voor de komende 8 uur op je bureaustoel nestelt.

Het gaat de organisatoren niet alleen om het fysieke, maar ook het sociale aspect van het feest. “Normaal zie je ’s ochtends je vrienden niet. En er zijn nu veel mensen die dat op deze manier wel kunnen doen.” Anne en Rosa zijn niet de eerste die dit een goed idee leken. Zij waren al in aanraking gekomen met het concept in Amsterdam. “Maar daar naartoe reizen is voor veel mensen uit Utrecht in de ochtend geen optie.”

En de meeste mensen op het feestje drinken geen alcohol, maar koffie. Hoewel er wel een groepje mensen is die een fles champagne heeft besteld, verteld Rosa. “Ik hou heel erg van dansen, maar vind het jammer dat dat vaak om 12 uur ’s nachts is met heel veel bier.” En mensen lijken net zo los te gaan op de vroege, nuchtere ochtend.