Bossaball: de sportrage van 2020

Voetbal, volleybal of turnen. Iedereen kent deze sporten wel, maar wist je ook dat er een sport bestaat waar al deze sporten samen in zitten?  Bossaball heeft het allemaal. Is het de nieuwe sportrage van 2020?

Bossaball is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams van vier of vijf spelers. Het is een combinatie van volleybal, voetbal gymnastiek en capoeira. Deni van Rooijen (18) speelt Bossaball al sinds haar veertiende. “ Niemand in mijn omgeving kende de sport voordat ik er op ging”, zegt Deni. Ze kwam per toeval in aanraking met de sport toen ze tien jaar geleden aan het kamperen was. “ Ik was nog te jong om het te spelen toen en op mijn veertiende was ik dus klaar met mijn andere sport en toen dacht ik laat ik het eens proberen!” Wat haar vooral opviel is dat niemand de sport kende.

Het speelveld ziet er ongebruikelijk uit voor een balsport, het bestaat namelijk uit een luchtkussen met trampolines erin met een net in het midden, wat doet denken aan een volleybalnet. Deni haar favoriete positie op dit luchtkussen veld is rechts. De setter is de persoon die de bal aanspeelt naar de trampoline, die hem dan over het net smasht. Dit hoeft niet perse op de manier die we van volleybal kennen vertelt Deni, je mag hem namelijk ook met een zogeheten ‘soccer-touch’ over het net proberen te krijgen.  “ Eigenlijk mag je het met elk lichaamsdeel doen die je hebt.”

Nu wordt het vooral met bedrijfsuitjes of kinderfeestjes gespeeld. Dat vindt Deni zelf heel jammer, want hierdoor wordt het voor haar lastiger om te spelen. “ De sport wordt niet geïntroduceerd aan nieuwe mensen dus als er mensen weg gaan komen er geen nieuwe voor in de plaats.”  Wat Deni en de rest van het team betreft is het zeker de nieuwe sportrage van 2020, want het is een mengsel van heel veel sporten die mensen leuk vinden, je kan trucjes doen op de trampolines en je bent intensief bezig.

Over de auteur

Milou op ten Berg

Naast de online content die ik creeer voor mijn eigen website(Lifeofmilou.nl), gelijknamige YouTube kanaal en de social media kanalen van bedrijven, houd ik mij ook bezig met crossmediale journalistieke producties die zorgen voor een lach op je gezicht of een brok in je keel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *