Plots viel haar droom in duigen

Plots viel haar droom in duigen

Stel je voor, je krijgt alle handvatten om een grandioze sportcarrière te beginnen, het talent zit in de familie en iedereen ziet het voor zich. Inge Oudejans naar de top. Helaas ging dit verhaal net even via een andere weg. In deze reportage hoor je het verhaal van de 21-jarige Inge Oudejans. Opgegroeid in Heiloo en op dit moment sportend in Zaandam.

Van jongs af aan is Inge een sportfanaat. Niet alleen zij heeft de volleybalgenen, de hele familie Oudejans slaat graag een bal over het net. Toen Inge zes jaar was kreeg ze voor het eerst een volleybal in haar handen gedrukt. “Toen leerde ik natuurlijk eerst om te gooien en te vangen.” Pas toen ze naar de middelbare school ging, drong het tot haar door dat ze meer kon dan dat ze dacht. Inge begon te trainen op een hoger niveau en begon te dromen van het behalen van het hoogste niveau: de eredivisie volleybal.

Wat begon als een mooi toekomstperspectief, eindigde in een nachtmerrie. In 2014 raakte Inge tijdens het inspelen geblesseerd. Niet zomaar een gekneusde enkel, na een cirkel van deskundige werd de diagnose gesteld: haar linker kruisband was gescheurd. Dit was een enorme klap voor Inge, want een revalidatie betekent één jaar vol met ziekenhuisbezoeken en trainingssessies om ervoor te zorgen dat de knie weer herstelt. Dit was voor Inge een lastig tijd, naast dat ze tijdelijk moest stoppen met volleybal, kon ze haar opleiding niet afmaken. “Omdat je negen maanden moet revalideren na de operatie, gaat het op een gegeven moment ook in je hoofd zitten. Ik ging bepaalde dingen eng vinden zoals springen en landen op mijn benen omdat je toch bang bent dat er iets misgaat.” Na het revalidatieproces ging Inge weer vol voor het behalen van haar doel. Totdat ze in oktober 2018 haar andere kruisband scheurde. Toen stortte haar wereld naar eigen zeggen in. Hoe zij toch verder is gegaan en de motivatie terug heeft gevonden, luister je in deze reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *