Express de kou in bij Frans Helmer

Express de kou in bij Frans Helmer

Min 180 graden Celsius. In de Cryosauna van Frans Helmer is dit geen uitzondering. Helmer is fysiotherapeut en specialiseert zich in bijzondere methoden om zijn patiënten gezond te houden. Een van deze methoden is de Cryosauna, een cabine waar je van tenen tot nek in staat en waar de temperatuur daalt tot ver onder nul.

Helmer heeft de Cryosauna als eerste geïntroduceerd in Nederland. Een collega vertelde hem over dit apparaat. In 2014 richtte Helmer praktijk Corpus O2 op, waar hij de Cryosauna plaatste. Sindsdien is het een groot succesverhaal. Verschillende topsporters en BN’ers weten tegenwoordig de weg naar Helmer te vinden.

Maar waarom?

De kou van de Cryosauna zorgt ervoor dat je lichaam zich reset. De bovenste laag van je huid wordt in korte tijd extreem gekoeld. Tegen de tijd dat je hersenen het signaal krijgen dat er “gevaar” is, is de kou alweer verdwenen. Hierdoor gaat je lichaam op zoek naar de oorzaak van het “gevaar” en scant alle organen en zorgt dat deze weer optimaal gaan werken.

“Een echte energy boost!”

Dit proces kan ervoor zorgen dat problemen worden opgelost. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen spataderen, omdat de bloedvaten verstevigen en verstrakken. Hierdoor voorkom je mogelijke spataderen, en worden bestaande spataderen verminderd. Ook helpt de extreme kou tegen reumatische aandoeningen. Dit komt doordat de kou pijnstillend werkt en de ontsteking gevoeligheid wordt teruggebracht. Verder helpt het niet alleen tegen lichamelijke problemen, maar ook tegen psychische kwesties. De Cryosauna zorgt letterlijk voor een“energy boost”, natuurlijke euforie wat bijdraagt aan het herstel van depressie en andere psychische aandoeningen. Ook zou het helpen het met het verbeteren van het slaappatroon, wat niet alleen prettig is voor de nachtrust, maar ook bijdraagt aan het herstel van botten.

Buitenland

In het buitenland werd de methode van de Cryosauna al iets vaker toegepast. Zo gebruikte Amerikaanse kooivechters de methode een aantal jaren geleden al om sneller te herstellen na een gevecht. Ook internationaal bekende voetbalclubs mochten er eerder aan geloven. Zo maken AC Milan en Manchester United al gebruik van de cabines. Zelfs tijdens de Tour de France werd een mobiele versie van het apparaat meegenomen. Vooral in Amerika wordt er vol op gebruik van gemaakt. Op twitter stroomy het over met #cryocabin door bekende sporters en andere bekende mensen die de kou trotseren. Zo maken NFL Speler Cam Heyward, autocoureur Kimi Räikkönen en supermodel Kate Moss gebruik van de cabine.

De “gewone mens”

Bij Helmer komen de bekende mensen ook met regelmaat langs. Afgelopen week nog verscheen er een uitzending van ‘Chantal in Behandeling’ online waarin Chantal de Cryosauna bij Helmer bezoekt. “Het is echt heel koud!”, roept ze met klappertanden. “Het effect voel je meteen, nu krijg je zo’n boost, je kan beter slapen ook”, legt Helmer na afloop rustig aan haar uit.

“Het is echt heel koud!”

Maar de behandeling beperkt zich niet alleen tot de “bekende mens”. Juist ook de alledaagse Nederlander kan bij Helmer de behandeling volgen. De deur staat bij Corpus O2 zeker open . “Het is juist ook heel goed voor de alledaagse mens! Het heeft gewoon heel veel positieve effecten voor je lichaam. Je lichaam gaat zijn problemen zelf oplossen zonder medicijnen.”

Over Corpus O2

Het bedrijf van Helmer, Corpus O2, verzorgd niet alleen de behandelingen in de Cryosauna. Helmer heeft zich namelijk gespecialiseerd op veel meer bijzondere behandelingen. Zo geeft hij ook “normale” fysiotherapie behandelingen, Buteyko Methode behandelingen, doet hij veel met microsirculatie, voeding, bewegen en heeft hij een stichting “The Way to Hippcrates”. De behandelingen die Helmer toepast in zijn kliniek zijn over het algemeen vrij onbekend. De Buteyko Methode bijvoorbeeld, heeft te maken met ademhaling. Veel mensen ademen verkeerd: “Mensen hyperventileren zonder dat ze dit doorhebben en veel mensen ademen ook te diep”. Daardoor adem je te veel koolzuurgas uit. (CO2). Hierdoor gaat je lichaam dit proberen tegen te houden waardoor bloedvaten worden vernauwd, de neus verstopt raakt en de bronchiën vernauwen. De reden dat Helmer zo veel verschillende methoden toepast, heeft ook een reden. “Zo kunnen wij mensen verzekeren van de best mogelijke zorg en een vernieuwende weg bieden naar optimale gezondheid.”

“Mensen ademen verkeerd”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *