UPDATE: Mohamed Mezouari heeft op zaterdag 29 februari niet gevochten tegen Menshikov. Een nieuwe datum voor het gevecht is nog niet bekend gemaakt door de organisatie.

Zaterdag 29 februari vindt in Utrecht bij ‘Central Studios’ Glory 75 plaats. Tijdens dit kickboks event zullen er twintig vechters uit verschillende gewichtsklassen de ring betreden. Mohamed Mezouari, bijnaam ‘Hamicha’, is een van de twintig vechters die op 29 februari de ring in stapt.

Mezouari wist zijn eerdere partijen namens Glory in beide gevallen in de eerste rondes te winnen op knock-out (KO) en een technische knock-out (TKO). Momenteel staat hij op de derde plek in zijn gewichtsklasse ‘Welterweight’.

Ditmaal neemt hij het op tegen de nummer vier in zijn gewichtsklasse; Dmitrii Menshikov. Menshikov, afkomstig uit Rusland, won alle drie zijn partijen bij Glory en haalde in zijn laatste gevecht tegenstander Yoann Kongolo neer met meerdere knietjes in zijn gezicht.

Uiteindelijk stopte scheidsrechter Paul Nicholls op advies van de dokters het gevecht en kende hij een ‘TKO’ toe aan Mezouari. Said El Badaoui, ondernemer en kickbokstrainer van onder andere Mezouari, zette Utrecht op de kaart met vechters als Ilias Ennahachi en Germaine de Randamie en kijkt uit naar het gevecht van zijn vechter Mezouari.

In aanloop naar het derde gevecht bezochten we SB-Gym aan de Ambachtsweg 84 in Utrecht om met beide heren vooruit te blikken op de wedstrijd tegen Menshikov. Voor de liefhebbers is Glory 75 zaterdag 29 februari live te volgen op Veronica vanaf 19:00 uur waar Mohamed Mezouari hoogstwaarschijnlijk als een-na-laatste de ring in zal stappen.